"Dit past beter bij Gimenez, omdat hij minder hoeft te lopen"

"Dit past beter bij Gimenez, omdat hij minder hoeft te lopen"

In de topper tegen FC Twente gaf Feyenoord-trainer Arne Slot de voorkeur aan Santiago Gimenez boven Danilo. De Mexicaan betaalde dat vertrouwen uit met onder meer een geweldige treffer. Ook de analisten bij Dit Was Het Weekend waren onder de indruk van het optreden van de spits.

Dat gold zelfs voor Kenneth Perez. "Hij scoorde, maar nog los daarvan. Hoe hij beweegt, zijn techniek laat zien, af en toe even het tempo eruit haalt... Die goal was zijn beste moment van de dag, maar ik vind het ook gewoon een goede speler. Danilo wordt normaal alleen opgesteld om hard te werken. Dat is niet wat je wil horen als spits, maar het hoort erbij."

Kees Kwakman zag hoe Slot zijn systeem iets omzette om Gimenez te laten renderen. "Met Danilo in de spits geven ze altijd met drie aanvallers druk. Met Gimenez wordt dat een 4-4-2. Szymanski komt er voorin bij en de buitenspelers worden middenvelders. Dat deden ze nu hartstikke goed; FC Twente kon daar niet goed onderuit spelen en had het daarom voetballend af en toe lastig."

Tegengoal
Toch ziet hij ook een nadeel in die manier van druk zetten. "Op het moment dat je lager komt te spelen en meer moet verdedigen, komen je buitenspelers in situaties terecht die je liever niet wil. Dan moeten ze echt rond de zestien verdedigen." Kwakman wees daarbij op de tegengoal, waar Joshua Brenet vrij mocht inkoppen na een miscommunicatie tussen Quilindschy Hartman en Alireza Jahanbakhsh.

"Maar over het algemeen past dit bij Gimenez beter, omdat hij wat minder hoeft te lopen", concludeerde Kwakman over de tactiek van Feyenoord. "Dat vind ik sterk van de trainer", reageerde Perez. "Ik denk dat veel spitsen dit graag zouden willen. Je bent dat fitter voor de goal, als je datgene moet doen waarvoor je er eigenlijk staat."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties