Twee Feyenoorders in Elftal van de Week bij De Telegraaf

Twee Feyenoorders in Elftal van de Week bij De Telegraaf

Feyenoord won zondag niet, maar speelde wel een sterke wedstrijd op bezoek bij FC Twente. Het leverde twee spelers een plekje op in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Oud-voetballer Barry Opdam mocht deze week namens die krant de beste elf aanwijzen en koos daarbij onder meer voor Santiago Gimenez en Marcus Pedersen.

In de voorhoede was er veel keuze, met onder meer Vangelis Pavlidis (AZ) en Anastasios Douvikas (FC Utrecht) die een hattrick maakten. Toch maakte Opdam ook een plekje vrij voor Gimenez, de uitblinker aan Feyenoord-zijde. "Hij is een sterke, meevoetballende spits", begon hij zijn uitleg.

"Je kan hem als aanspeelpunt gebruiken en in de combinatie, zoals hij bij zijn goal liet zien, waarbij hij direct weer goed positie koos voor de goal. Hij is continu bezig, enorm doelgericht en is ook bijna niet te intimideren. Heel knap als je jezelf zo kunt beheersen wanneer ze je proberen te frustreren."

Marcus Pedersen
De andere Feyenoorder die positief werd uitgelicht, was Pedersen. "Hij is conditioneel ijzersterk, bestrijk de hele rechterkant en heeft in aanvallend opzicht zijn aandeel, maar ook in de omschakeling naar het verdedigende. Hij verovert met zijn snelheid veel ballen."

Elftal van de Week:
Geronimo Rulli (Ajax); Marcus Pedersen, Robin Pröpper (FC Twente), Gijs Smal (FC Twente); Joey Veerman (PSV), Mohammed Kudus (Ajax), Ramiz Zerrouki (FC Twente); Maximilian Manhoef (Vitesse), Vangelis Pavlidis (AZ), Santiago Gimenez, Anastasios Douvikas (FC Utrecht)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties