Ochtendjournaal: "Opnieuw het gevoel dat er twee punten zijn verspeeld"

Ochtendjournaal: "Opnieuw het gevoel dat er twee punten zijn verspeeld"

Een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Twente was op voorhand misschien niet eens een heel slecht resultaat voor Feyenoord. Toch proefden de ochtendkranten vooral teleurstelling in het Rotterdamse kamp. Dat had uiteraard alles te maken met de niet gegeven penalty na een overduidelijke handsbal van Robin Pröpper.

'Tikje voor de koploper', kopte De Telegraaf na het 1-1 gelijkspel in Enschede. Daarmee concludeerde de krant dat Feyenoord na een 'topper met theater en slimme duwtjes' vooral twee punten verloren had. Toch kunnen de Rotterdammers ook niet helemaal ontevreden zijn nadat er voor de twaalfde keer op rij niet werd verloren in de Eredivisie. "Het kampioenschap haal je binnen tegen de kleintjes, wordt wel eens gezegd. Tegen de grote clubs moet je vooral overeind blijven. In dat opzicht is de maand januari voor Feyenoord niet verkeerd geweest. En toch schuurt het bij Feyenoord-coach Arne Slot."

Penaltymoment
Dat laatste schreef ook het Algemeen Dagblad: "Net als een week eerder na de Klassieker tegen Ajax overheerst het gevoel dat er twee punten zijn verspeeld tegen een topper." De reden daarvoor was voornamelijk de handsbal van Pröpper die op onverklaarbare wijze géén strafschop opleverde. 'Bestolen?', luidde de kop op de voorpagina van de krant dan ook. Ook de krant hoorde hoe Slot zich na de wedstrijd boos maakte over de arbitrage.

"Dat chagrijn van de trainer van de koploper had uiteraard alles te maken met het feit dat Feyenoord een mooie kans liet liggen om echt toe te slaan in de Eredivisie", concludeerde het. "Een prima weekeinde, maar geen droomweekeinde voor de Rotterdammers. Maar los van het moment van Pröpper, Gimenez en arbiter Lindhout zal de conclusie toch zijn dat Feyenoord serieus kan meedoen om de landstitel, voor zover daar nog twijfels over waren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties