Zerrouki kan ook een vlucht boeken naar Rotterdam

Zerrouki kan ook een vlucht boeken naar Rotterdam

Trainer Arne Slot heeft dinsdagavond wederom goed nieuws ontvangen. Naast Yankuba Minteh is ook de Africa Cup voor Ramiz Zerrouki definitief voorbij. De middenvelder van Feyenoord is met Algerije uitgeschakeld nadat het de derde groepswedstrijd niet wist te winnen van Mauritanië.

Algerije heeft na drie wedstrijden slechts twee punten weten te halen en eindigt daardoor als laatste in Groep D. Tegen Angola en Burkina Faso werd gelijkgespeeld. Dinsdagavond moest er gewonnen worden van Mauritanië om een vroege aftocht te voorkomen. Zerrouki en zijn teamgenoten slaagden daar niet in en verloren in het Peace of Bouake Stadium met 1-0.

Mohamed Dellah Yaly wist in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Zerrouki speelde de gehele wedstrijd als middenvelder en werd beoordeeld met een 6,2. De Feyenoorder vliegt spoedig weer terug naar Rotterdam en maakt mogelijk dit weekend alweer deel uit van de wedstrijdselectie van de stadionclub. Het team van trainer Arne Slot neemt het zondagmiddag op tegen FC Twente in De Kuip.

Scoreverloop
37' | 1-0 | Dellah Yaly

Opstellingen
Mauritania: Naisse; Diaw, Ba, Dellahi, I. Keita; Gassama, Koita, Bodda, Thiam, Amar; Anne.
Algeria: Mandrea; Mandi Atal, Tougai; Ait Nouri, Aouar, Zerrouki, Ounas, Boudaoui, Bounedjah; Amoura.

Jahanbakhsh en Ueda nog actief op Azië Cup
Alireza Jahanbakhsh zien we voorlopig nog niet terug. Met Iran is hij al zeker van een ticket voor de volgende ronde. Het Japan van Ayase Ueda won de openingswedstrijd tegen Vietnam met 4-2, maar ging daarna verrassend met 2-1 onderuit tegen Irak. Toch is de ploeg al erg dicht bij een ticket voor de volgende ronde. Een gelijkspel is in de laatste wedstrijd tegen Indonesië is voldoende.

Achtste finales: zondag 28 januari t/m woensdag 31 januari
Kwartfinales: vrijdag 2 februari en zaterdag 3 februari
Halve finales: dinsdag 6 februari en woensdag 7 februari
Finale: zaterdag 10 februari

Lees meer over
Ramiz Zerrouki Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties