Wijnaldum: "Het is niet zo dat het meteen voorbij is met je interlandloopbaan"

Wijnaldum: "Het is niet zo dat het meteen voorbij is met je interlandloopbaan"

Georginio Wijnaldum gaat volgend weekend 'gewoon' mee met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland. De oud-Feyenoorder kon vorige zomer terugkeren naar Nederland, maar die optie liet hij links liggen. Inmiddels is de middenvelder actief in Saudi-Arabië en daar heeft hij het goed naar zijn zin.

"Je kunt tijdens een voetbalcarrière niet iedereen tevredenstellen", vertelt Wijnaldum in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De een is blij met keuzes die je maakt en de ander niet. Nogmaals, PSG vroeg 10 miljoen voor mij en ik zou heel veel salaris moeten inleveren, dus was de stap naar Feyenoord niet mogelijk. Of ik had echt heel veel moeten inleveren en dat wilde ik op dat moment niet."

"En voetballen in Saoedi-Arabië, daar mag iedereen iets van vinden. De beleving rond wedstrijden is natuurlijk anders dan in de Premier League of de Serie A, maar de wedstrijden zijn vaak van een behoorlijk niveau, hoor. Het is niet meer zo dat als je de stap naar zo’n competitie zet, het meteen voorbij is met je interlandloopbaan. Ik denk op het veld soms: dit is echt kwaliteit, hoor."

Arne Slot
Toch verscheen Wijnaldum niet lang geleden op het trainingscomplex om zijn conditie op peil te houden voorafgaand aan zijn transfer naar Al-Ettifaq. Daardoor heeft hij van dichtbij kunnen zien hoe Arne Slot te werk gaat. "Met Arne Slot heeft Liverpool volgens mij echt een geweldige opvolger in huis gehaald. Dat ze Slot in Engeland nog niet allemaal door en door kennen, is helemaal niet erg. Toen ik van PSV naar Newcastle United ging, was ik kampioen van Nederland geworden, speelde ik al in het Nederlands elftal en we speelden Europees voetbal, maar ik had niet het idee dat ze dat daar iets zei."

Wijnaldum blikt terug op de trainingen van begin dit seizoen. "Dat was van een heel hoog niveau, ik vond dat echt top. Ik kan het vergelijken met Klopp en Mourinho en dan zeg ik dat Slot van hetzelfde niveau is. Ja, hij komt nu in een heel andere wereld, dat is gewoon zo. Maar dat wil toch niet zeggen dat hij daar niet kan doen wat hij bij Feyenoord heeft gedaan?"

Lees meer over
Wijnaldum
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties