Depay en Wijnaldum naar Feyenoord? ''Dat zou wel heel mooi zijn''

Depay en Wijnaldum naar Feyenoord? ''Dat zou wel heel mooi zijn''

Willem van Hanegem zou het geen straf vinden als Georginio Wijnaldum en Memphis Depay komende zomer de overstap maken naar Feyenoord. De internationals van Oranje zijn goede vrienden en hebben er geen geheim van gemaakt dolgraag samen te spelen.

''Dat zou wel heel mooi zijn, ja'', vertelt Van Hanegem in de AD Willem & Wessel podcast. De verwachtingen zijn echter niet dat Feyenoord in staat is om dergelijke salarissen te betalen om de internationals van Oranje te overtuigen. ''Dat is natuurlijk wel vaker in het voetbal. Toch zou het absoluut mooi zijn. Bij Memphis moet je wel op de manier spelen hoe het hem het beste ligt. Dat is bij het Nederlands elftal ook.''

Memphis kreeg deze week te horen dat Atlético Madrid de optie in zijn contract niet gaat lichten, waardoor hij transfervrij vertrekt uit Spanje. ''Memphis heeft alles wat hij wil, dan moet hij gewoon zorgen dat hij naar een club gaat die hem graag wil. Hij moet weer spelen, dus hij moet het naar zijn zin hebben. Hij moet kiezen voor het plezier, niet voor het geld, dat krijgt hij toch wel. Hij heeft nog wel aardig wat centen liggen.''

Van Hanegem weet ook niet of het verstandig is om qua salaris flink te investeren. ''Zoals Memphis het laatste half jaar speelt, is hij geen versterking voor ons.'' Na zijn blessure haalde de 30-jarige spits wel weer een hoog niveau in La Liga. ''Als je na gaat denken, dan denk je ook: het kan niet. Dat hij die laatste wedstrijd dan ineens zo goed speelt. Hoe is het mogelijk,'' aldus De Kromme.

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties