Wieffer weer belangrijk: "Wekelijks is hij de beste middenvelder"

Wieffer weer belangrijk: "Wekelijks is hij de beste middenvelder"

Het voetbalweekend werd deze keer afgesloten met een wedstrijd van Feyenoord. In Dit Was Het Weekend kwam dat met 1-0 gewonnen duel tegen RKC kort ter sprake. Daarbij ging het met name over de handsbal en rode kaart van doelman Etienne Vaessen.

''Tuurlijk is dit geen hands'', trapt Marciano Vink gedecideerd af. ''Allereerst doet hij zijn armen wijd en hij krijgt de bal aan de zijkant van zijn borst. Via de borst komt de bal tegen de arm en valt de bal naar beneden. Een keeper weet of hij hands maakt of niet, en hij was heel stellig'', concludeert de oud-speler van onder meer PSV.

Naast hem zit Kenneth Perez. De Deen ziet toch een breder perspectief. ''Vanuit het standpunt van de scheidsrechter snap ik heel goed dat hij denkt dat het hands is en dat hij rood geeft. Daar kan ik me iets bij voorstellen, maar geef hem de kans om het van alle kanten te zien door als VAR te zeggen dat hij naar het scherm moet. Als hij zijn armen langs z’n lichaam had gehouden, had hij de bal tegen z’n arm aangekregen, maar was het zeker geen hands geweest.''

Wieffer
Vervolgens gaat het nog even over de wedstrijd zelf. De grote man was uiteindelijk Mats Wieffer. Geen verrassing, volgens Perez. ''RKC heeft zich heel knap geweerd en had nog twee grote kansen. Maar Feyenoord heeft natuurlijk heel veel grote kansen gekregen. En uiteindelijk was het weer good-old Mats Wieffer. Hij gaat altijd voorop en ontwikkelt zich goed. Hij leidt door hard te werken en zijn werk te doen.'' Ook Vink is lovend: ''Een leider die constant is in prestaties. Wekelijks is hij de beste middenvelder en doet geen gekke dingen.''

Lees meer over
Vink Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties