Wieffer moet aanpoten: ''We zaten erdoorheen''

Middenvelder Mats Wieffer keek samen met Feyenoord TV redelijk tevreden terug op de gewonnen wedstrijd in Friesland. Heerenveen werd met enige pijn en moeite aan de kant gezet. Uiteindelijk werd het 1-2 door een late kanonskogel van de thuisploeg. Dit zorgde voor een lichte onzekerheid volgens de Tukker.

''Na die goal liepen we te veel naar achter. We zaten erdoorheen. Maar we hebben nu een week om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen AZ", aldus Wieffer. De beginfase was ook niet om over naar huis te schrijven. De oud-speler van Excelsior legt uit waar dat aan ligt: ''We waren nog niet helemaal wakker. We verspeelden veel ballen door het midden. Toen waren ze in de counter wel gevaarlijk, maar dat heeft ons wakker gemaakt. De laatste 30 minuten waren we veel beter, we hadden daarin ook gewoon de derde moeten maken. Dat laten we vaker na. En als zij dan een goal maken wordt het nog spannend. Uiteindelijk is het een volwassen overwinning.''

Hoe het kan dat Feyenoord vaak niet meer afstand neemt van de tegenstander kan de verdedigende middenvelder niet goed verklaren. ''De bal valt niet goed. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken. De rust was niet lekker voor ons. Na rust was er alsnog niet veel aan de hand. Ze hebben niet veel kansen gehad, begin tweede helft een paar kleine. Dan valt die goal en kan er een gelukstreffer vallen, dat is klote.''

Na de overwinning op Heerenveen gaat Feyenoord als koploper richting de volgende speelronde. In De Kuip zal AZ gebrand zijn op revanche voor de nederlaag in Alkmaar. Wieffer maakt zich ogenschijnlijk geen zorgen en kijkt erg uit naar de titanenstrijd. ''Het wordt een hele mooie wedstrijd. We zullen er allebei op klappen want het is de nummer 1 tegen de nummer 2'', concludeert de middenvelder.