Wieffer: "Misschien wordt dat wat overschaduwd door de media"

Wieffer: "Misschien wordt dat wat overschaduwd door de media"

Feyenoord is klaar voor AS Roma. Dat maakte Mats Wieffer zondagavond duidelijk na de 2-0 overwinning op Sparta. De middenvelder verscheen voor de camera van de NOS en legde daar uit waarom hij vindt dat Feyenoord op dit moment goed bezig.

Allereerst de 'zakelijke' overwinning op stadgenoot Sparta. "Zij hebben niet veel gecreëerd en wij hadden gewoon rust aan de bal", begon Wieffer zijn analyse. "Wij creëerden ook niet veel, omdat zij heel laag gingen staan. Maar dan moet je gewoon geduld hebben en veel via de zijkanten proberen door voorzetten en acties. Zo kregen we ook die penalty na een goede actie van Yankuba. We maakten die penalty en snel daarachteraan de 2-0. Daarna had ik niet het gevoel dat zij nog echt wilden. Voor ons was dat ook richting donderdag wel fijn."

Richting die wedstrijd zette Feyenoord een reeks in van liefst vijf wedstrijden zonder tegengoal. "Dat is goed, daardoor win je makkelijker je wedstrijden", reageerde Wieffer daarop. "Begin dit seizoen was dat vaak lastiger. Dan speelden we goed en maakten we meerdere goals, maar kregen we ze ook veel tegen. Uiteindelijk is dit het fijnst. Maar misschien wordt het wat overschaduwd door de media die vaak zeggen dat we de laatste tijd minder spelen."

Focus op AS Roma
Op de vraag of dit Feyenoord AS Roma aan kan: "Dat denk ik wel. Ik heb ze nog niet echt geanalyseerd. Ze hebben een nieuwe trainer, dus ik weet niet hoe ze precies spelen. De focus gaat nu daarop, nu gaan we ze analyseren."

Daarbij mist Feyenoord nog wel de nodige spelers. "Maar we hebben ook heel goede spelers op de bank zitten", counterde Wieffer. "Ik denk dat we het vandaag zakelijk hebben uitgespeeld en dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Natuurlijk hoop ik dat de jongens snel terugkomen en is het vervelend dat er veel geblesseerden zijn, maar vandaag hebben we het goed gedaan."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties