Wieffer lovend over teamgenoot: "Hij is zeker een wapen"

Zoals we van Mats Wieffer gewend zijn na afloop van wedstrijden, geeft de middenvelder zijn eerlijke mening. Zo weet hij in ieder geval zeker dat hij zich de wedstrijd tegen Fortuna Sittard over een paar jaar niet meer zal herinneren. Feyenoord won met 0-1, maar vloeiend verliep het spelbeeld absoluut niet. De Rotterdammers kregen te maken met goed strijdplan opgesteld door trainer Danny Buijs.

"Ik denk dat er niks aan was om te kijken", begint de nuchtere Wieffer op de persconferentie. "Om te spelen was het ook niet zo leuk. Veel lange ballen en het veld was droog, dus je blijft elke keer hangen. Zij loeren erop dat waar de bal blijft hangen zij willen vechten. Ik denk dat we als team wel heel goed hebben verdedigd. Veel standaardsituaties, maar daar zijn ze niet gevaarlijk uit geweest. Zelf nog wel een paar kansen gecreëerd, maar daar is het ook wel heel snel mee gezegd."

Voor Wieffer kwam de speelstijl van Fortuna niet als een verrassing. "Ze gingen alleen maar voor lange ballen en verre inworpen voor de goal. Dit had je wel kunnen verwachten. Als je hier naartoe gaat, weet je dat het zo kan gaan en als je dan wint is het gewoon goed, ondanks dat het misschien niet leuk was om naar te kijken." De thuisploeg speelde ook erg fel, maar toch was er geen angst voor blessures. "Daar ben je niet heel erg mee bezig. Je bent er misschien een beetje mee bezig dat je niet in één keer rood krijgt, want dan ben je natuurlijk geschorst."

Het verloop van de wedstrijd, met de relatief vroege openingstreffer, werkte ook behoorlijk in het voordeel van Feyenoord. "Het is wel lekker dat je vrij vroeg op 0-1 komt en dat zij iets meer moeten komen. Dan kunnen wij veel met snelheid achter de laatste linie met Yankuba en Igor. Het is niet dat ik per se bezig was met de bekerfinale."

Vleugelspelers
Zowel Yankuba Minteh als Igor Paixão drukken steeds meer hun stempel op het spel van Feyenoord. Wieffer ziet ook de groei van beide spelers. "Je merkt wel dat ze steeds beter in vorm komen. Yankuba is heel erg snel en je merkt wel dat hij dingen beter begrijpt dan in het begin van het seizoen. Je ziet dat het daardoor ook iets beter bij hem wordt. Nu heeft hij soms iets meer overzicht. Ik denk dat hij veel meer balans heeft in wanneer hij wel speelt en wanneer niet. Hij is zeker een wapen."

Lees meer over
Mats Wieffer Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties