Slot: "Mentaal wel lekker dat je deze wedstrijd over de streep trekt"

Het duel tussen Feyenoord en Fortuna Sittard voelde duidelijk als een ‘tussenwedstrijd’. Na de mooie overwinning in de Klassieker en de bekerfinale in het vooruitzicht, moesten de Rotterdammers zondagmiddag in Limburg de drie punten pakken in de strijd om de tweede plek in de Eredivisie. De spelers van Arne Slot hebben hun plicht gedaan en kunnen nu gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen NEC.

"Het was vrij duidelijk wat we wel en niet konden doen. Of je daar dan tevreden mee bent is een andere vraag", zo klinken de eerste woorden van Arne Slot als het gaat over de scheidsrechter. In gesprek met ESPN gaat de trainer verder met het analyseren van de wedstrijd. "Ik moest me er niet mee bezig houden. Net als die jongens had ik ook wel even een momentje, maar verder moeten wij ons focussen op waar je hier voor staat. Namelijk het verdedigen van al die lange ballen, al die inworpen en al die vrije trappen."

Slot ontwijkt op tactische wijze verdere vragen over het optreden van Bas Nijhuis en gaat verder met het bespreken van het spel van zijn spelers. "Ik vond dat wij een moeilijke wedstrijd hebben gespeeld, door de manier waarop Fortuna ons bestreed. Daarom was ik wel heel tevreden over dat wij eigenlijk pas in de negentigste minuut het eerste dreigende schot tegen kregen. Dat is niet zo makkelijk als je de hele wedstrijd bestormd wordt met lange ballen."

"Als mensen verwachtten dat wij hier geweldig zouden voetballen, dan heb je daar ook een tegenstander voor nodig. Dat is niet zo eenvoudig als zij voor deze speelwijze kiezen." Slot benadrukt dat hij graag had gezien dat de score groter was, maar maakt vervolgens ook een opsomming van de vele kansen die Feyenoord heeft gehad. "Dus dat is normaal gezien meer dan voldoende om meer dan één goal te maken. Maar voor ons dit seizoen is dat helaas niet zo."

Bij Feyenoord waren een behoorlijk aantal spelers onzichtbaar. "Dat heeft ook met de speelwijze van de tegenstander te maken, die ons fanatiek onder druk wist te zetten als wij de bal hadden. En ik denk dat je een groot verschil hebt gezien tussen de eerste en tweede helft. Dat zat niet bij ons, maar wel bij het feit dat het veld gesproeid was. Dan gaat de bal sneller en kom je minder in duel."

Fitheid
Ondanks het spel van Fortuna zijn er geen spelers geblesseerd uit de wedstrijd gekomen. "Veel strompelende spelers die na de wedstrijd binnenkwamen, maar niet dusdanig dat ik verwacht dat ze er volgende week niet bij zijn. Met name mentaal wel lekker dat je deze wedstrijd over de streep trekt."

Of de selectie van Feyenoord nog op minitrainingskamp gaat of een avond gaat steengrillen met de hele selectie? Slot reageert lachend. "Dat soort dingen gaan wij niet doen. We gaan hopelijk wel vier hele goede trainingssessies afwerken ter voorbereiding op zondag. We gaan NEC straks weer bekijken tegen PEC Zwolle en dan gaan we de jongens heel goed voorbereiden op zondag."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties