Hancko blij met overwinning: "Nu moeten we ons voorbereiden op de finale"

Hancko blij met overwinning: "Nu moeten we ons voorbereiden op de finale"

David Hancko liet ook tegen Fortuna Sittard zien van grote waarde te zijn voor Feyenoord. De Slowaak heerst in de laatste linie, maar heeft ook al meerdere doelpunten gemaakt dit seizoen. Zijn goal van zondagmiddag was de enige en daarmee van groot belang in de drie punten voor zijn elftal. Direct na afloop verschijnt de verdediger voor de camera van ESPN.

"Het was een lastige wedstrijd", oordeelt Hancko. "Voorafgaand aan de wedstrijd vertelde Slot dat het een geweldige voorbereiding is op de wedstrijd tegen NEC met wat wij kunnen verwachten. Een lastige tegenstander met fysieke kwaliteiten en een goede trainer. Dat voelde wij vandaag en daarom ben ik ook blij dat we deze uitwedstrijd hebben gewonnen. Nu moeten we ons deze week voorbereiden op de finale."

"We hadden niet de start zoals tegen Ajax, maar we verdedigden goed", gaat Hancko verder met de vergelijking in de 6-0 overwinning van vorige speelronde. "In het tempo van de wedstrijd tegen Ajax konden we veel ballen winnen, maar nu was de bal vaak buiten het veld met inworpen bijvoorbeeld. Het is hun manier van spelen en daar zijn ze goed in. Het was daarom belangrijk dat we het konden verdedigen."

Fortuna heeft het Feyenoord absoluut niet makkelijk gemaakt met hun specifieke speelstijl. "Natuurlijk is het heel lastig, maar als we succesvol willen zijn en wedstrijden willen winnen, moeten we ook fysiek de strijd met ze aan gaan. Ik denk dat we vandaag ook in het strafschopgebied veel duels hebben gewonnen." Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door een doelpunt uit een corner. "We praten op de besprekingen altijd over de standaardsituaties. Als de wedstrijd zo dicht bij elkaar ligt, kunnen die een wedstrijd bepalen. We hebben nu daaruit ook de wedstrijd gewonnen."

Feyenoord heeft nu exact een week om zich voor te bereiden op de finale van volgende week zondag. Hancko hoopt zijn tweede prijs met Feyenoord binnen te slepen. "Ik kijk er heel erg naar uit. Ondanks dat het stadion voor de helft gevuld is met onze fans, voelt het als ons veld. We wonnen het kampioenschap vorig seizoen en dit is een nieuwe kans om een prijs te winnen. We moeten ons goed voorbereiden en weer alles geven."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties