Wieffer: ''Ik maakte een fout, dit was mijn slechtste wedstrijd''

De immer nuchtere Mats Wieffer stond ook na de wedstrijd tegen FC Volendam uiterst rustig de pers te woord. In gesprek met ESPN keek de Tukker terug op een moeizame wedstrijd. Wieffer geeft aan waar de pijnpunten lagen en zelfs als de twee absolute krakers van komende week ter sprake komen, geeft hij geen krimp.

Over de wedstrijd zegt Wieffer: ''Ze spelen 5-4-1, dan weet je dat het lastig wordt. Ze komen snel voor, dat is precies wat ze willen. We waren te gehaast en wilden gelijk de actie maken. Ik dacht dat we beter iets rustiger hadden kunnen spelen, meer van kant naar kant, dan speel je ze kapot. In de tweede helft scoor je snel, dat helpt.''

Zoals de middenvelder al aangaf, scoorde Feyenoord beide goals na rust. Op de vraag wat de Rotterdammers anders deden na de thee reageert hij als volgt: ''We gingen aanvallender spelen, met meer opportunisme. Dat is goed tegen tegenstanders die zo ver inzakken. Mooi dat we nog gewonnen hebben.''

In de studio van ESPN wordt uitgebreid gekeken naar de gemiste kans van Henk Veerman bij een 1-1 stand diep in de tweede helft. ''Ik maakte een fout, dit was mijn slechtste wedstrijd. Die ene bal ging er gelukkig niet in, bij de goal zag David er niet goed uit. De restverdediging stond niet goed. Uiteindelijk hebben we hem over de streep getrokken.''

Ten slotte kijkt Sinclair Bisschop vooruit op de ontmoetingen die komen gaan. Wieffer heeft vertrouwen. ''We halen eigenlijk altijd een resultaat ongeacht of we goed spelen, of we goed spelen of niet. Dus ik ben positief, we staan bovenaan. Afgelopen donderdag speelden we goed. Het zijn twee hele mooie wedstrijden die er echt om gaan. Als we kampioen willen worden, moeten we gewoon winnen.''