Kökcü: ''Ik kan iedere week wel een cassettebandje afspelen''

Na afloop van de zwaarbevochten overwinning op FC Volendam verscheen aanvoerder Orkun Kökçü als eerste voor de camera. Zijn visie op de wedstrijd was kraakhelder. Een enigszins gemakzuchtige eerste helft werd vervolgd door een scherp tweede bedrijf. Zijn ploeg wist een 0-1 achterstand namelijk om te zetten in een krappe 2-1 winst.

Nadat uitgebreid afscheid werd genomen van een volle Kuip vertelde de aanvoerder zijn verhaal: ''Aanvallend hadden we genoeg balbezit, maar we waren verdedigend niet scherp. Ze hadden een paar counters, daar kwam ook het doelpunt uit. Tweede helft zetten we het beter neer. Ik kan iedere week een cassettebandje afspelen. Ik ben echt klaar met dat we steeds achter komen.''

De reden van het zwakke begin kan de Turkse international niet benoemen als Sinclair Bisschop vraagt naar de fitheid. ''We hebben op fysiek vlak een goede performance geleverd. Alleen frisheid en misschien een beetje gemakzucht.'' Ook in de tweede helft kreeg Volendam een grote kans. ''Was hetzelfde moment als in de eerste helft. Verkeerde inschatting bij een hoge bal en hij loopt zo 1-op-1.''

Ten slotte vraagt de ESPN-verslaggever zich af of Kökçü volgende week aanvoerder is tegen Ajax. De KNVB heeft nogmaals een OneLove actie opgezet. Alle aanvoerders dienen daarvoor een band te dragen. De vorige keer weigerde Kökçü de band om te doen in de uitwedstrijd tegen AZ. ''Ik ben aanvoerder, maar hoe ik het ga invullen zien jullie volgende week wel'', aldus de captain.