Wehrmann is Legioen dankbaar: "Dat raakt me wel"

Wehrmann is Legioen dankbaar: "Dat raakt me wel"

Jordy Wehrmann keerde als speler van FC Luzern vandaag even terug in De Kuip. Hoewel zijn ploeg met 3-0 onderuit ging, hield de middenvelder toch ook een positief gevoel over aan zijn terugkeer. De manier waarop het Legioen op de oud-Feyenoorder reageerde, deed hem namelijk veel.

"Ik sta hier met een dubbel gevoel", zei Wehrmann tegenover ESPN. "Of we de 3-0 nu zouden halen of niet, ik was graag met winst van het veld gestapt. Maar uiteindelijk werd ik gewisseld en kreeg ik een ovatie van het publiek. Dat raakt me wel, het doet heel veel met me. Daar ben ik ze dankbaar voor, dat ik zo afscheid heb kunnen nemen."

Wehrmann vervolgde: "Het is dubbel, want je staat 3-0 achter op dat moment. Maar het is ook sport. Dat je zoveel liefde van de fans krijgt, ondanks dat je speler van de tegenstander bent... Ik denk niet dat dat vaak is gebeurd, maar vandaag gebeurt het bij mij en daar ben ik blij mee." Uiteraard is die liefde ook wederzijds. "Vandaag heb ik geprobeerd dat wat minder te houden, maar Feyenoord is een mooie club."

Als oud-speler van de tegenstander probeerde Wehrmann zijn kennis over de club nog in te zetten voor Luzern. "Ik zei tegen onze aanvoerder: 'Verander van helft, want dat vinden de fans niet leuk'. Je probeert er alles aan te doen om kans te maken om te winnen", legde hij uit. "Ook het deuntje als er gescoord wordt. Normaal was ik heel blij als ik dat hoorde, nu dacht ik wel even: shit, dat is niet de bedoeling nu."

Al met al is Wehrmann onder de indruk van zijn oude ploeg. "Het verbaasde me hoeveel energie en kracht ze hadden. Je weet sowieso dat ze een boost krijgen als de fans erachter staan, maar ik zag het vorige week ook. Ze zijn zo energiek. Je ziet dat ze met elkaar bezig zijn, tempowisselingen... als je dat met vorig jaar vergelijkt, hebben ze daar veel winst in behaald. Af en toe kort, kort en dan ineens versnellen... dat is gewoon ontzettend lastig te verdedigen voor een ploeg als wij."

Lees meer over
Jordy Wehrmann Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties