''We gaan deze transferperiode niemand meer verkopen''

''We gaan deze transferperiode niemand meer verkopen''

Algemeen directeur Dennis te Kloese is druk bezig om de selectie van Feyenoord te versterken. De Rotterdammers speuren de transfermarkt af. Een uitgaande transfer is volgens Te Kloese uitgesloten. Trainer Arne Slot hoeft er geen rekening mee te houden dat een bepalende speler tijdens de winterstop vertrekt.

''We gaan deze transferperiode niemand meer verkopen'', vertelt Te Kloese in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Als Benfica hun Argentijn Enzo Fernandez nog verkoopt en met veel geld voor Orkun Kökçü op de stoep zou staan? Laten we Orkun gewoon nog maar even lekker in een shirt van Feyenoord laten voetballen. Als het een recordverkoop zou kunnen betekenen voor Feyenoord? Ik loop ook weleens tegen een club aan die 'nee' zegt tegen een mooi aanbod voor een speler. Ik vond het zelf bijzonder dat ze dat tegen ons bod konden zeggen, maar ik heb nu niet opeens een slechte relatie met FC Twente. Voor de speler vond en vind ik het wel jammer. Maar we blijven niet aan de deur kloppen in Enschede.''

Te Kloese is het er niet mee eens dat het momenteel moeizaam gaat voor Feyenoord op de transfermarkt. De Rotterdammers willen alleen toeslaan wanneer een speler direct een meerwaarde heeft voor het elftal. ''We hebben echt een goed elftal. Voor de technische staf zou het wel lekker zijn als er meer opties waren. Dat je niet je hart vast moet houden als er eens iemand geblesseerd van het veld moet. Daar zijn wij mee bezig, uiteraard, maar dat is niet eenvoudig. We zijn bij Feyenoord echt niet bang om de budgetten iets op te rekken. Om een beetje ondernemend dingen te doen. Maar er zitten grenzen aan. Het liefst hadden we de spelers al gehaald. Maar kies je voor een snelle oplossing, dan zit je soms nog lang aan een speler vast die eigenlijk niet helemaal aan de wensen voldoet. Halen om het halen, dat zal niet gebeuren.''

Kritiek op vakantie
Te Kloese kreeg begin december kritiek te verwerken dat hij op een belangrijk moment op vakantie was. De algemeen directeur benadrukt dat hij die periode gewoon doorwerkte en het geen invloed had op de dagelijkse gang van zaken. ''Dat is een puntje hier, hè. Bij sommige mensen dan. Wat ik doe, en dus ook nu weer deed in december, is mijn familie meenemen naar een plek waar zij vakantie kunnen vieren. En daar ga ik dan aan het werk. Dat was in dit geval Mexico. Dat je als directeur van een volksclub onder een vergrootglas ligt, dat weet ik al langer. Dat is nu bij Feyenoord zo, maar dat was in Mexico ook zo bij Chivas met 40 miljoen fans. We werken hard. Een dagje volledig vrij als directeur van Feyenoord zit er niet in."

Lees meer over
Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties