Wat is jouw mening over de winterse transferperiode van Feyenoord?

Wat is jouw mening over de winterse transferperiode van Feyenoord?

Technisch directeur Frank Arnesen moet bij Feyenoord roeien met de riemen die hij heeft. De Rotterdammers hebben niet de financiële middelen zoals concurrenten Ajax en PSV dat wel hebben en daardoor moet de Deen creatief zijn op de transfermarkt.

Dat was Arnesen deze maand dan ook. Patrik Wålemark werd voor 3,25 miljoen overgenomen van BK Häcken en moet de concurrentiestrijd aangaan met Alireza Jahanbakhsh op de rechtsbuiten positie. Het is alweer een tijdje geleden dat Feyenoord zoveel geld uitgaf aan een speler.

Naast de Zweed werd ook Jorrit Hendrix op huurbasis overgenomen van Spartak Moskou. De verdedigende middenvelder is fit, heeft Eredivisie- en Europese ervaring en kan ook op de linksbackpositie uit de voeten. ''Jorrit is drie keer kampioen geworden van Nederland en heeft veel Europese wedstrijden gespeeld. Hij heeft dus aangetoond het niveau aan te kunnen. Een Nederlandse jongen die de Eredivisie goed kent. En daar hebben wij behoefte aan'', zei trainer Arne Slot onlangs over Hendrix. Daarnaast werden ook Cole Bassett, Karim Dermane en Philippe Sandler aangetrokken. Van de laatste twee spelers moet de transfer nog wel officieel bevestigd worden door Feyenoord.

De winterse transferperiode van Feyenoord stemt mij...

Arnesen en Slot namen in januari ook (tijdelijk) afscheid van enkele spelers: Naoufal Bannis, Christian Conteh, Aliou Balde, Francesco Antonucci en Mark Diemers werden verhuurd en het contract van João Teixeira werd ontbonden. Diemers en de Portugees hadden beiden geen toekomst meer in De Kuip, de vier jonge spelers worden tijdelijk elders gestald om zo ervaring op te doen en in de zomer sterker terug te komen.

Feyenoord heeft nu elke positie dubbel bezet, er is afscheid genomen van 'oudere' spelers zonder toekomst in De Kuip, er is op die manier dus salarisbudget vrijgekomen en verschillende talenten gaan zich de komende maanden elders ontwikkelen. Daarmee is de selectie van het seizoen 2021/2022 compleet en gaan de Rotterdammers met een nieuwe samenstelling van de selectie de laatste fase van het seizoen in.

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties