Slot over aankoopbeleid: ''Investeringen om waarde te creëren''

Slot over aankoopbeleid: ''Investeringen om waarde te creëren''

Het einde van de transferperiode nadert en er lijken geen grote dingen meer te gebeuren bij Feyenoord. Met drie versterkingen deze winter lijken de Rotterdammers klaar voor de tweede seizoenshelft.

Trainer Arne Slot is nu een half jaar bezig in De Kuip en heeft het voetbal naar zijn hand gezet. Hoe heeft hij dat gedaan? ''Op dag 1 heb ik beelden van de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea laten zien. Daar stond heel veel creativiteit op het veld, maar ook jongens die bereid zijn om ongelofelijk hard te werken en mee te verdedigen. In het moderne voetbal zijn aanvallers er niet alleen om te aanvallen en verdedigers zijn er niet om alleen te verdedigen'', begint de trainer in gesprek met Feyenoord TV.

Feyenoord versterkte zich deze maand met Cole Bassett, Patrik Wålemark en Jorrit Hendrix. Veel analisten begrepen de komst van Hendrix aanvankelijk niet. Slot is het daar niet mee eens. ''Ik krijg wel eens mee dat mensen zeggen: 'Hoe kan je nou van Veerman, naar Bazoer, naar Hendrix gaan?' Maar voor mij gaan we van Veerman, naar Bazoer, naar Wålemark'', vervolgt Slot. ''Wij proberen waarde te creëren in het elftal. En dan moet je dus jonge jongens aantrekken, en Wålemark is nog jonger dan Veerman en Bazoer, die de kwaliteiten hebben om te spelen in Feyenoord 1, maar die we ook op termijn kunnen verkopen. Het zijn dus investeringen om waarde te creëren op het veld.''

Dat er vraagtekens zouden komen bij de komst van Hendrix had Slot niet verwacht. ''Ik was me er niet van bewust dat daar scepsis over zou zijn. Al was dat bij Dessers ook het geval. Maar die scepsis is onterecht, aangezien wij Jorrit hebben aangetrokken omdat hij er direct kan staan. Een Nederlandse jongen, die de Eredivisie goed kent. En daar hebben wij behoefte aan.'' De trainer looft ook de ervaring die de verdedigende middenvelder met zich meebrengt.

''Jorrit is drie keer kampioen geworden van Nederland en heeft veel Europese wedstrijden gespeeld. Hij heeft dus aangetoond het niveau aan te kunnen. Iedereen heeft de hoop dat je spelers aantrekt die van de club zijn. Jorrit is natuurlijk al de vijfde speler die we huren. Dat zegt veel over de financiële situatie van Feyenoord.'' Er is wel een koopoptie bedongen bij Hendrix, evenals bij Dessers en Bassett.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties