Wålemark: ''Voel me erg goed bij Feyenoord''

Wålemark: ''Voel me erg goed bij Feyenoord''

Patrik Wålemark maakte vandaag zijn officiële debuut voor Feyenoord. De Zweed kwam in de slotfase in het veld voor Alireza Jahanbakhsh en was met een volley nog ietwat gevaarlijk.

De aanvaller begint met duidelijkheid over de uitspraak van zijn achternaam. ''Je spreekt het uit als Wollemark. Mijn debuut was erg leuk. Het was geweldig om eindelijk in dit prachtige stadion te spelen. De energie die ik van de fans kreeg toen ik inviel was ongelofelijk'', begint Wålemark in gesprek met ESPN. Het Legioen juichte meteen bij het eerste balcontact van de Zweed. ''Dat was erg leuk.''

''De eerste twee weken waren druk. Ik kom natuurlijk naar een nieuw land en een nieuwe competitie, maar het is allemaal goed gegaan. Helemaal op voetbalgebied. Ik voel me geweldig bij Feyenoord en alles voelt heel goed'', gaat Wålemark verder. ''Rotterdam lijkt een beetje op Gotenburg, qua hoe het is gebouwd met de rivier in het midden. Ik moet nog wel wat Nederlands leren. Ik zal wat lessen nemen'', lacht hij.

Slot heeft de aanvaller duidelijk gemaakt wat hij van hem verwacht. Aanpassen zal daarom niet moeilijk zijn, verwacht Wålemark. ''Hij wil dat ik doe waar ik goed in ben. Ik moet m’n linkerbeen gebruiken om creatief en gevaarlijk te zijn. Daar krijg ik ook alle ruimte voor. Het zijn hele leuke weken geweest op de trainingen en dan vandaag met de wedstrijd. Of ik tevreden was met vandaag? Je wil natuurlijk altijd scoren of een assist geven. Het was goed om vandaag wat minuten te maken en aan de competitie en m’n medespelers te wennen.''

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties