Til gematigd tevreden: ''Begin tweede helft was niet goed''

Feyenoord heeft met de 4-0 overwinning op Sparta vandaag uitstekende zaken gedaan in de competitie. De Rotterdammers zijn PSV nu tot op één punt genaderd. Guus Til was met zijn twee goals erg belangrijk vanmiddag.

''Of het een goede wedstrijd was? Ik vond de eerste helft wel goed. Ik denk dat we goed uit de startblokken kwamen'', begint de middenvelder in gesprek met ESPN. ''Daarna zakte het iets in. Het begin van de tweede helft vond ik helemaal niet goed. We waren heel slordig en hadden veel balverlies. We speelden vrije ballen heel onzuiver, terwijl de ruimte er wel degelijk lag. Dat was best wel matig.''

Til was zeer te spreken over de wedstrijd van Orkun Kökcü. De Turkse middenvelder speelde vandaag geweldig en stond aan de basis van de eerste twee doelpunten. ''Vooral in de openingsfase speelde hij goed. Hij hielp ons aan de 2-0 voorsprong en tegen dit soort tegenstanders is het heel belangrijk dat je vroeg op voorsprong komt, anders gaan ze zich ingraven. Dan krijg je een wedstrijd zoals we dat in de uitwedstrijd tegen Sparta hadden. Toen kwamen we er niet doorheen. Vandaag was het gelukkig wat opener.''

Feyenoord versterkte zich in de winterse transferperiode met onder meer Patrik Wålemark en Jorrit Hendrix. Beiden maakten vandaag hun officiële debuut voor de Rotterdammers. ''Ja, we hebben een hele goede bank. Moet je nagaan dat we in het begin van het seizoen best wel een magere selectie hadden. Het was ook ontzettend fijn dat het publiek er weer was. Anders lijkt het net een oefenpotje.''