"Waar ik benieuwd naar ben: welke wapens heeft Feyenoord?"

"Waar ik benieuwd naar ben: welke wapens heeft Feyenoord?"

Met een 6-1 zege op Almere City is de eerste driepunter voor Feyenoord eindelijk binnen. Journalist Maarten Wijffels wilde daar in de AD Voetbal Podcast echter niet te lang bij stilstaan. Hij blikte juist vooruit op wat de Rotterdammers te wachten staat, met onder meer de wedstrijd tegen FC Utrecht en natuurlijk de groepsfase van de Champions League.

"Voor Feyenoord telt de wedstrijd in Utrecht komende week. Dat wordt er één", voorspelde Wijffels. "Utrecht speelt thuis, met de messen geslepen. Ze kunnen het niet maken om te verliezen. Dan mag Feyenoord het laten zien. Dat wordt de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Utrecht-uit, dat is Champions League." Overigens zal Utrecht er met 0 punten en zelfs 0 doelpunten uit de eerste 3 wedstrijden wel een schepje bovenop moeten doen om aan de verwachtingen van Wijffels te voldoen.

"Waar ik benieuwd naar ben in die wedstrijd: welke wapens heeft Feyenoord?", vervolgde hij. "Welke wapens hebben ze die ze nog kunnen toevoegen aan wat ze vorig seizoen al hadden. Het niveau van vorig seizoen halen is in de Champions League niet meer genoeg. Daar moet een schepje bovenop. Dat kan hem zitten in: hoe voorspelbaar ben je?"

Voorspelbaarheid te lijf gaan
Daarvoor let de journalist zich vooral op de voorhoede. "Jahanbakhsh is klaar bij Feyenoord, die is niet goed genoeg meer. Minteh stond er nu in, dus Slot is al aan het kijken wat hij toch kan veranderen. Hij wil wel met buitenspelers blijven spelen, niet met twee spitsen. Ueda hoort eigenlijk ook in de basis, maar die is niet complementair aan Gimenez. Dat zijn toch allebei een beetje statische spitsen."

"Hij blijft dus voorlopig met die buitenspelers spelen, maar hij zal toch iets moeten zoeken om die voorspelbaarheid te lijf te gaan. Als de buitenspelers hun man niet voorbij komen, en de backs ook niet, dan heeft een beetje goede club in de Champions League Feyenoord klem. Dus dat wil je uit bij Utrecht ook zien. Wat zijn de verrassingselementen in het spel van Feyenoord? Wat zijn de wapens die je in zo'n wedstrijd naar boven haalt?"

Lees meer over
Arne Slot Alireza Jahanbakhsh Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties