"Voor de komende tien jaar is hij dé Nederlands elftal-keeper"

"Voor de komende tien jaar is hij dé Nederlands elftal-keeper"

Justin Bijlow moet de onbetwiste eerste doelman van het Nederlands elftal zijn. Dat is althans de mening van voormalig Feyenoord- en Oranje-doelman Henk Timmer. In Goedemorgen Eredivisie gaf hij aan onder de indruk te zijn van de keeper van Feyenoord.

In het programma kreeg Timmer de vraag wie de beste keeper voor Oranje zou zijn, waarop hij niet lang na hoefde te denken. "Bijlow. Hij heeft alles, heeft ook de toekomst. Hij is in de lucht goed, goed met z'n voeten. Het is een allround keeper en op dit moment de beste. Voor de komende tien jaar is hij onze Nederlands elftal-keeper."

Hans Kraaij sloot zich bij die woorden aan, al stelde hij wel dat Bijlow 'iets rustiger' moet worden. "Maar dat is leeftijd", reageerde Timmer. "Die jongen heeft alles. Reactie, persoonlijkheid, fantastische trappen. Vorig jaar had hij achter elkaar wat kleine blessures. Dat is pech, maar ik vind niet dat hij echt een heel zwakke plek heeft. Hij is dé Nederlands elftal-keeper."

Dat hij geen duidelijk zwakke plek heeft, is iets waar Kraaij en Marciano Vink zich niet helemaal in konden vinden. Kraaij noemde zijn 'onverschrokkenheid' als minpunt ("Hij kleunt overal in"), terwijl Vink de tegengoal tegen Vitesse - een misverstand met Marcus Pedersen - erbij haalde. "Als hij wat verder van de goal is, vind ik dat hij de situatie soms verkeerd inschat." Timmer erkende dat, maar noemde het een kwestie van ervaring.

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties