'Vilhena wil weg bij Espanyol en wordt in etalage gezet'

'Vilhena wil weg bij Espanyol en wordt in etalage gezet'

Tonny Vilhena wil weg bij Espanyol. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De oud-Feyenoorder speelde het tweede deel van vorig seizoen op huurbasis in Spanje, waarna Espanyol de koopoptie van 2.5 miljoen euro lichtte.

Dat deden de Spanjaarden ondanks dat Vilhena zelf al had aangegeven een langer verblijf niet te zien zitten. Dat heeft onder meer te maken met een financieel conflict tussen Espanyol en Krasnodar, de club uit Rusland waar Vilhena onder contract stond.

Door dat conflict wacht de oud-Feyenoorder nog op een fors deel van zijn salaris. Espanyol zou de vertrekwens van Vilhena accepteren, waardoor de middenvelder inmiddels in de etalage is gezet en verhuurd of verkocht mag worden. De club uit Barcelona verlangt volgens ingewijden 'allesbehalve de hoofdprijs'.

De 15-voudig international traint sinds deze maand samen met vier ploeggenoten apart van de groep om hun conditie op peil te houden. Vilhena stond naar verluidt afgelopen winter in de belangstelling van Feyenoord, maar een deal kwam niet van de grond. De middenvelder speelde zeventien La Liga-wedstrijden sinds zijn komst naar Spanje, waarin hij goed was voor één goal en één assist.

Of Feyenoord ook nu weer nadenkt over de eventuele komst van Vilhena is nog niet bekend. De jeugdexponent van de Rotterdammers speelde 258 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 41 keer scoorde en 29 assists gaf. De middenvelder won één landstitel, twee KNVB Bekers en twee Johan Cruijff Schalen met de Rotterdammers.

Feyenoord moet een poging wagen om Vilhena binnen te halen
Lees meer over
Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties