VIDEO: Het eerste interview met trainer Brian Priske

Hoofdtrainer Brian Priske heeft vandaag zijn entree in De Kuip gemaakt. De opvolger van Arne Slot begint pas maandag officieel bij de Rotterdammers, maar is eerder aan de slag gegaan bij de stadionclub. Priske stelt zich in een uitgebreid interview voor aan de supporters en vertelt wat voor voetbal er verwacht mag worden.

"Ik ben natuurlijk heel erg blij om hier te zijn," begint Priske het gesprek met Feyenoord Media. "Het was op verschillende gebieden een langdurig proces. Het waren goede gesprekken met Dennis te Kloese en andere mensen binnen de club. Uiteraard was het ook vakantie en ging ik soms heen en weer tussen Rotterdam en Denemarken. Het is fijn eindelijk op trainingscomplex 1908 te zijn. Ik heb vandaag verschillende medewerkers in De Kuip ontmoet. Het is fijn om te beginnen."

Priske is erg te spreken over alle faciliteiten bij Feyenoord. "Het is van hoge kwaliteit. Er is geen twijfel mogelijk dat we de beschikking hebben over goede faciliteiten, goede voorwaarden om het voetbal te spelen dat we graag willen spelen. Op het gebied van infrastructuur en faciliteiten zijn er absoluut geen excuses te bedenken. Het is aan mij, de gehele staf en spelersgroep om een omgeving en cultuur te creëren waarin we veel wedstrijden winnen."

De benadering van Feyenoord stemt de Deen ook tevreden. "Zeer professioneel, dat heb ik als prettig ervaren. Er is geen twijfel mogelijk dat Feyenoord zijn huiswerk goed gedaan heeft. Ze hebben veel onderzoek naar mij en mijn achtergrond gedaan. De wedstrijden waarvoor ik verantwoordelijk was bij mijn vorige clubs bekeken. Dat gaf me een goede indruk. Het is een club en team die exact weten waar ze voor staan. Het is aan ons allen om te laten zien wat we waard zijn tijdens de eerste wedstrijd."

"Waarom ik bij Feyenoord pas? Ik denk dat er verschillende aspecten en elementen zijn die ik hier kan toepassen. Als eerste deel ik als mens dezelfde normen en waarden waar de club voor staat. Hard werken is daar absoluut een van. Het is belangrijk om hard te werken in het voetbal. Je krijgt niks cadeau. De afgelopen jaren heb ik ook meer ervaring mogen opdoen. Ik ben nu enkele jaren weg uit Denemarken en heb gewerkt in verschillende omgevingen en culturen ervaren."

"Ook op het gebied van voetbal delen we dezelfde waarden. We willen snel voetbal spelen. Ik wil krachtig voetbal spelen, met veel energie en passie. We hebben hier in Nederland de beste supporters. Ik weet wat ze van mij verwachten. We willen de energie brengen die men verwacht. We weten allemaal dat voetbal alle kanten kan opvallen. Voetbal draait om kwaliteit. Het draait om kleine marges en details. Om gedurende een seizoen te kunnen winnen, kampioen te worden en prijzen te pakken moet je goed voorbereid zijn."

Aanvallend voetbal

Heeft Priske een duidelijke speelstijl? ''Ik hoop dat je zult herkennen uit mijn vorige teams dat ik graag aanvallend speel. Graag spelen met snelheid en hoge intensiteit. Dat is absoluut het doel. Je zult altijd wedstrijden spelen waarin je het moeilijk hebt. Maar over het algemeen zie ik mezelf graag als een trainer die ervan houdt zijn spelers te stimuleren vanuit psychisch opzicht. De supporters moeten gaan herkennen dat wij er vol voor gaan. Ik zie graag proactieve spelers.

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties