VI bevestigt: Priske nieuwe trainer Feyenoord

VI bevestigt: Priske nieuwe trainer Feyenoord

Brian Priske gaat spoedig een meerjarig contract tekenen bij Feyenoord. Voetbal International heeft het nieuws uit Denemarken bevestigd. Wanneer de laatste formaliteiten zijn afgerond, dan kan de 47-jarige trainer gepresenteerd worden in De Kuip.

Feyenoord wacht een zware transferwindow en wilde daardoor de belangrijkste vacature ruim op tijd ingevuld hebben. Priske, algemeen directeur Dennis te Kloese en de scouting van Feyenoord kunnen nu aan de slag om de selectie vorm te geven.

Priske heeft tijdens de gesprekken in Rotterdam al te horen gekregen dat hij niet hoeft te rekenen op Lutsharel Geertruida. Feyenoord rekent op een vertrek van de verdediger. Daarnaast is de kans ook klein dat Santiago Gimenez en Mats Wieffer nog een duel voor de stadionclub zullen spelen.

Hancko positief
David Hancko zal tevreden zijn met de komst van Brian Priske. Feyenoord heeft een akkoord bereikt met Sparta Praag over een afkoopsom en daarmee wordt de 47-jarige trainer de opvolger van Arne Slot. Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft positieve feedback ontvangen van de Slowaakse verdediger.

Hancko werkte bij Sparta Praag een aantal maanden samen met Priske. Vlak voor de transferdeadline maakte de 26-jarige centrale verdediger de overstap naar Feyenoord, maar hij is het werk van de Deen altijd blijven volgen en is onder de indruk geraakt van zijn manier van werken, meldt De Telegraaf.

''Hancko hield de prestaties van zijn oude club en dus ook die van Priske na zijn vertrek goed in de gaten'', schrijft de krant. ''Hij was in de maanden dat hij nog met hem werkte onder de indruk van de aanvallend ingestelde trainer, die zijn visie en speelwijze goed kon overbrengen op de spelers van Sparta Praag.''

Lees meer over
Brian Priske
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties