Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Zerrouki krijgt de voorkeur

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Zerrouki krijgt de voorkeur

Arne Slot riep afgelopen maandag op een angstaanjagende sfeer te creëren voor het Champions League-treffen met Atletico Madrid. Niet alleen op de tribunes, maar ook op het veld bleek dit een voorbode voor een teleurstellende vertoning. Voor aanstaande zondag heeft Arne Slot zich niet voorgedaan als vocaal dirigent. Hij focust zich nu alleen op de tactische en technische aspecten van het spel. Hiervoor moet hij allereerst bepalen wie er aan de aftrap mogen verschijnen.

Tegen de huidige koploper in de Eredivisie zullen alle zeilen bij moeten worden gezet om met een goed resultaat van het veld te stappen. Zeker omdat een goed resultaat eigenlijk alleen maar een overwinning betekent. De Rotterdammers staan zeven punten achter op PSV en gezien de huidige vorm van de Eindhovenaren is het aannemelijk om te denken dat een dergelijke achterstand alleen onschadelijk kan worden gemaakt als de onderlinge duels in winst worden omgezet.

Na 13 speelronden is PSV de enige ploeg in de grote Europese competities die al haar competitiewedstrijden heeft gewonnen. De indrukwekkende prestatie van het elftal van Peter Bosz is echter geen uitzondering. Op één dag vijf jaar geleden gingen de Eindhovenaren na de eerste 13 wedstrijden te hebben gewonnen ook op bezoek naar De Kuip. De gastheren wervelden destijds in de eerste helft langs de toenmalige koploper. Na een tegentreffer in de tweede helft bleef het lang spannend, maar Feyenoord hield stand (2-1). Uiteindelijk eindigden PSV dat seizoen als tweede.

Aanstaande zondag hoopt men aan Rotterdamse zijde vanzelfsprekend op een vergelijkbaar scenario. Hoofdtrainer Arne Slot probeerde afgelopen dinsdag een verdedigend ijzersterk elftal kapot te spelen met een aanvallende opstelling. PSV is een ploeg met een andere speelstijl, veel meer druk naar voren en veel zwakker in de achterhoede. Om die reden is de verwachting dat de geboren Bergentheimer zal starten met Ramiz Zerrouki in de basis, wat betekent dat Yankuba Minteh plaats zal nemen op de bank.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Stengs, Gimenez, Paixão.

Feyenoord moet zondag starten met Zerrouki
Lees meer over
Arne Slot Ramiz Zerrouki
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties