Van Hanegem: "Tegen AS Roma zou Nieuwkoop daar best weer kunnen staan"

Van Hanegem: "Tegen AS Roma zou Nieuwkoop daar best weer kunnen staan"

Willem van Hanegem blikte in zijn column in het Algemeen Dagblad vast kort vooruit op de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma. Daar verwacht hij dat Arne Slot mogelijk weer voor zijn 'PSV- en AZ-variant' kiest, met Bart Nieuwkoop als gelegenheidsrechtsbuiten.

Van Hanegem begon zijn column over de zege van sc Heerenveen op Ajax, en was daarbij onder de indruk van vleugelaanvaller Osame Sahraoui. "Er waren topclubs die deze winter een buitenspeler wilden halen die makkelijk een man kan passeren en dat kan deze jongen. En hij is pas 22 jaar." Met de genoemde 'topclubs' lijkt Van Hanegem onder meer Feyenoord te bedoelen.

"Bij Feyenoord loopt nu met regelmaat een back als buitenspeler. Bart Nieuwkoop geeft alles wat hij heeft, maar het zal niet uit luxe zijn. Al zal hij daar tegen AS Roma, waar Angeliño (voormalig NAC en PSV, red.) linksbak speelt, best weer kunnen staan", voorspelde Van Hanegem. "AS Roma is na het vertrek van José Mourinho en de komst van Daniele de Rossi een ander elftal geworden. Ze vallen aan waar ze kunnen en ik ben benieuwd hoe ze zich nu verhouden tot Feyenoord."

Feyenoord moet tegen AS Roma weer met Nieuwkoop als rechtsbuiten spelen

Bekerloting
Tot slot ging de clubicoon nog kort in op de bekerloting van afgelopen zaterdag. "De halve finale van het bekertoernooi tegen FC Groningen is óók weer in Rotterdam. Dat vinden concurrerende clubs erg vervelend en natuurlijk is dat zeker een voordeel voor Feyenoord. Maar die doen de loting natuurlijk niet zelf. Zo is het ook."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties