Van Hanegem: "Slot is niet de enige die een elftal kan laten aanvallen en winnen"

Van Hanegem: "Slot is niet de enige die een elftal kan laten aanvallen en winnen"

Nu Feyenoord definitief landskampioen is en er dus niet veel meer op het spel staat, gaat het steeds nadrukkelijker over de toekomst van trainer Arne Slot. Clubicoon Willem van Hanegem hoopt vooral dat dat niet te lang zal duren. Volgens hem is het van belang dat club en trainer snel een knoop doorhakken.

"Bij Feyenoord gaat het alleen maar over Arne Slot en of hij nu wel of niet blijft. Dat moet niet te lang duren natuurlijk", begon Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Directeur Dennis te Kloese is iemand van het knopen doorhakken. In Rotterdam praten ze al een eeuwigheid over een nieuw stadion, ook al was er niemand die het kon bouwen en - belangrijker nog - betalen."

"Te Kloese kwam binnen bij Feyenoord, keek even hoe de stand van zaken was en zette er een dikke streep doorheen. Dat was gewoon heel goed van hem. En hij zal ook gemerkt hebben dat de mensen die eerst schreeuwden dat alleen een nieuw stadion Feyenoord nog zou kunnen laten meetellen, nu alweer achter hem aanlopen. Zo werkt dat in de voetballerij."

Duidelijkheid
Van Hanegem hoopt dus dat de algemeen directeur ook nu snel voor duidelijkheid zal zorgen. "Te Kloese zei zelf nee tegen een aanbod van Spurs en hij zal nu vast duidelijkheid willen verschaffen wat betreft Slot. Je kunt niet de Champions League in met de vraag of de trainer wel of niet op de bank zit."

"Als Te Kloese zou zeggen: 'Slot, ga jij maar gewoon naar Engeland', dan is het natuurlijk niet zo dat Feyenoord opeens zestiende wordt. Dat idee hebben veel mensen misschien, maar dat is onzin. Slot heeft het goed gedaan, Feyenoord is onder zijn leiding kampioen geworden, maar hij is echt niet de enige trainer die een elftal kan laten aanvallen en winnen."

Lees meer over
Willem van Hanegem Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties