Van Hanegem niet verbaasd over optreden Wieffer: "Waarom is dat vreemd?"

Van Hanegem niet verbaasd over optreden Wieffer: "Waarom is dat vreemd?"

Met zijn optreden tegen PEC Zwolle heeft basisdebutant Mats Wieffer zich bij heel Nederland in de kijker gespeeld. Zo ook bij Feyenoord-icoon Willem van Hanegem. In de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad lichtte hij het goede spel van de middenvelder uit.

Al toen Wieffer nog bij Excelsior speelde, had Van Hanegem zijn kwaliteiten in de gaten. "Wat ik goed vind, is dat hij het spel gewoon heel goed ziet. Altijd om zich heen kijken, altijd zoeken. Als hij de bal krijgt, weet hij over het algemeen wel waar 'ie naartoe moet. Hij kijkt ook altijd vooruit. Dat vond ik bij Excelsior ook al."

Dat Wieffer zo makkelijk blijkt aan te haken, vindt De Kromme niet vreemd. "Waarom neem je hem? Niet om hem een jaar of drie op de bank te laten zitten. Dus waarom is dat vreemd?" Hij erkende echter dat er in De Kuip wel meer druk op Wieffer staat.

"Zo'n jongen die voor het eerst gaat spelen in een geweldig stadion, dan is het niet zo dat je zegt: hier ga ik eens lekker laten zien hoe goed ik ben. Er ligt echt een partij druk op hem. Zeker omdat er een middenvelder weg is en er een plek voor hem vrij komt. Dan is dit voor hem heel belangrijk."

Ramiz Zerrouki
Het goede debuut van Wieffer was ook een bevestiging van Van Hanegems stelling dat Feyenoord geen miljoenen neer moest leggen voor Ramiz Zerrouki. "Dat is ook wel een aardige speler, die jongen. Maar waarom zou je die 8,5 miljoen betalen? Wacht gewoon. En als Ajax tussendoor komt? Dan neemt Ajax hem maar. Als jij als club Ajax moet helpen zoeken naar goede spelers, dan is dat toch eigenlijk wel leuk?", lachte hij tot slot.

Lees meer over
Willem van Hanegem Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties