"Verbaast me niets als Wieffer de vaste man wordt op het middenveld"

"Verbaast me niets als Wieffer de vaste man wordt op het middenveld"

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle ging het bij Feyenoord vooral over Mats Wieffer. De van Excelsior overgekomen zomeraanwinst maakte zijn basisdebuut en was direct de grote uitblinker. De middenvelder was bij twee van de drie doelpunten betrokken, maar maakte ook lager op het veld het verschil.

"Hij is wel een echte Arne Slot-voetballer", begon Arnold Bruggink direct na de wedstrijd in de studio van ESPN. "Hij ziet het spel zoals Slot dat zelf ook deed. Het is niet zo gek als je daar als trainer dan extra van houdt, omdat hij gewoon spelintelligentie heeft. Dat heeft hij meer dan andere spelers. Hij kan het spel versnellen op de juiste momenten. Het zal me niet verbazen dat als hij helemaal fit is, hij de vaste man wordt op het middenveld."

Zelf lijkt Wieffer die rol nog niet zo snel te willen opeisen, vertelde presentator Milan van Dongen. "Ik sprak hem na de oefenwedstrijd tegen Emmen en toen was hij juist heel zelfkritisch: 'Ik moet veel beter scannen, veel beter om me heen kijken.'" Pierre van Hooijdonk noemde dat 'valse bescheidenheid'. "Want je gaat niet in een keer van niet zo goed scannen naar heel goed kunnen scannen."

Van Hooijdonk was zelf ook zeer onder de indruk van wat Wieffer liet zien tegen PEC Zwolle. "Hij valt helemaal niet uit de toon bij dit Feyenoord", merkte hij op. "Het is een teamspeler, dus het is ook wel van belang dat het team goed speelt, anders valt hij er wel tussenuit. Hij speelt niet voor zichzelf", reageerde Bruggink tot slot.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties