Van Hanegem: ''Mensen moeten gewoon achter hun club blijven staan''

Van Hanegem: ''Mensen moeten gewoon achter hun club blijven staan''

Ook Willem van Hanegem laat zich uit over een eventuele overstap van Steven Berghuis naar aartsrivaal Ajax. De oer-Feyenoorder wenst dat supporters zich op de club richten en niet op een speler. "Mensen moeten gewoon achter hun club blijven staan en niet gaan zeiken of hem lastig gaan vallen."

"Die jongen kan er niets aan doen dat Feyenoord hem haalde en misschien toch niet zo goed was als we allemaal van tevoren dachten. Maar dan moet je niet in zijn tuin of voor zijn huis gaan staan", aldus De Kromme voor de camera van ESPN. Van Hanegem had wel liever gehad dat Berghuis was gebleven. "Maar we kunnen er nu niets meer aan doen. Als je weg gaat, donderstraal dan maar op. Aan de andere kant: als we heel eerlijk zijn, is het ook logisch. Ik denk dat de trainer er alles aan gedaan heeft om hem te behouden."

Of een overstap op sportieve gronden wel zo'n goed idee is moet nog blijken. "Als hij niet speelt, en dat kan ook hè, want de spelers die ze hebben zijn ook redelijk goed, werkt dat tegen hem. Hij is iemand die moet spelen, belangrijk moet zijn en als hij dat niet is bij Ajax... Dan moet hij ook maar kijken wie er volgend jaar bondscoach is. Met Frank de Boer gaat hij wel naar het WK, want als we eerlijk zijn is De Boer Ajax-gezind. Dat is niet erg, maar het is wel zo."

Lees meer over
Steven Berghuis Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties