Van Hanegem: "Hij speelt heel goed en echt in het belang van het elftal"

Van Hanegem: "Hij speelt heel goed en echt in het belang van het elftal"

Ook bij de AD Willem & Wessel Podcast wordt er gebruik gemaakt van de zomerstop bij Feyenoord. Willem van Hanegem maakt in de laatste aflevering van het seizoen zijn keuze over de beste speler van het seizoen.

''Iedereen zegt onze aanvoerder, maar dat vind ik niet'', opent Van Hanegem als hij de vraag krijgt wie zijn speler van het seizoen is geweest. "Laatste maanden is hij wel echt goed geworden, hij heeft het zelf ook gezegd dat hij met slaaptekort zat. Dan kan je niet zeggen dat hij een heel seizoen geweldig heeft gespeeld, dat is bijna onmogelijk voor iedereen."

Als Van Hanegem dan echt een keuze moet maken, komt de Feyenoorder met een enigszins opvallende naam. "Het is jammer dat hij een paar wedstrijden op het einde mist, maar eigenlijk is het gewoon de Rotterdamse André Hazes'', lacht Van Hanegem terwijl hij doelt op Trauner. ''Hij is gewoon heel belangrijk. Dan zijn er mensen die zeggen: 'hij was toen niet zo goed', maar over het geheel genomen ten opzichte van het elftal was hij een hele belangrijke speler.''

"Als je hem ziet moet het een hele aardige vent zijn. Hij speelt heel goed en echt in het belang van het elftal. Als hij goed speelt zie je dat de rest wat zekerder is", vervolgt de oer-Feyenoorder. Ondanks de goede indruk van Lutsharel Geertruida, zag Van Hanegem wel een verschil toen Trauner centraal stond. "Als je de wedstrijden gaat kijken toen hij (Trauner, Red.) wegviel, was hij (Hancko, Red.) even zoekende. Hij was veel voorzichtiger want je hebt ook vaak gezien dat hij initiatief nam en in het strafschopgebied kwam."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties