Hancko wint Speler van het Jaar-verkiezing van Algemeen Dagblad

Hancko wint Speler van het Jaar-verkiezing van Algemeen Dagblad

Dávid Hancko is door het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Eredivisie. Die titel verdiende hij op basis van al zijn beoordelingen dit seizoen, die tot een gemiddeld cijfer van 6,85 leidden. Daarmee hield hij PSV'er Xavi Simons (6,84) net onder zich.

In de top 10 was plaats voor nog drie andere Feyenoorders. Justin Bijlow eindigde op plek 3 met een 6,80 als gemiddeld cijfer. Orkun Kökcü (6,73) was de nummer 6; Lutsharel Geertruida (6,57) eindigde als achtste. De vier zijn daarmee ook opgenomen in het Elftal van het Jaar dat de krant samenstelde.

Opvolger Trauner
Met de uitverkiezing volgt Hancko ploeggenoot Gernot Trauner op. Hij werd een jaar geleden net als de Slowaak in zijn debuutseizoen direct uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De Oostenrijker zelf viel dit keer buiten de top 10.

Algemeen klassement
1. Dávid Hancko 6,85
2. Xavi Simons (PSV) 6,84
3. Justin Bijlow 6,80
4. Jordy Clasie (AZ) 6,77
5. Lars Unnerstall (FC Twente) 6,76
6. Orkun Kökcü 6,73
7. Nick Olij (Sparta) 6,59
8. Lutsharel Geertruida 6,57
9. Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles) 6,50
10. Tijjani Reijnders (AZ) & Stijn van Gassel (Excelsior) 6,47

Elftal van het Jaar
Justin Bijlow; Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko
, Robin Pröpper (FC Twente), Mica Pinto (Sparta); Tijjani Reijnders (AZ), Orkun Köckü, Jordy Clasie (AZ); Xavi Simons (PSV), Tobias Lauritsen (Sparta), Vito van Crooij (Sparta)

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties