Van Gaal: "Zou veel eenvoudiger zijn om Geertruida ook uit te nodigen"

Van Gaal: "Zou veel eenvoudiger zijn om Geertruida ook uit te nodigen"

Lutsharel Geertruida is niet opgeroepen voor het Nederlands Elftal. De rechtsback van Feyenoord heeft een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt en zit wel degelijk dicht bij een plek in het grote Oranje. Bondscoach Louis van Gaal vertelt dat Geertruida op het schaduwlijstje staat, maar dat zijn aanwezigheid bij Jong Oranje ook belangrijk is.

''Geertruida, Brobbey en Botman zijn ook in beeld bij mij'', begint Van Gaal op zijn persconferentie. ''Ik lees dat ik die spelers ook had moeten selecteren. Maar ik ben bondscoach van het Nederlandse voetbal. Ik moet zorgen dat Jong Oranje zich ook kwalificeert. Dan moet ik die spelers toch juist in Jong Oranje laten spelen? Het is toch heel belangrijk voor die generatie dat ze een EK gaan spelen. Dan hebben ze een ervaring van een toernooi.''

''Ik heb altijd voor het Nederlandse voetbal gekozen en niet voor mezelf'', vervolgt de bondscoach zijn verhaal. ''Het zou veel eenvoudiger zijn om Brobbey en Geertruida ook uit te nodigen, maar dat is niet goed voor het Nederlands voetbal.'' Namens Feyenoord zijn Tyrell Malacia en Guus Til wel geselecteerd. Vrijdag staat de eerste wedstrijd tegen België op het programma.

Lees meer over
Oranje Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties