Van Gaal: "Bijlow is helemaal niet uitgesloten voor het WK"

Van Gaal: "Bijlow is helemaal niet uitgesloten voor het WK"

Bondscoach Louis van Gaal schoof maandagmiddag aan bij een persconferentie om zijn selectie voor de komende interlands van Oranje toe te lichten. Een van de eerste vragen ging daarbij over de verrassende keuze om Justin Bijlow te passeren. Ietwat geïrriteerd gaf Van Gaal tekst en uitleg.

Daar gaf hij aan dat Bijlow op dit moment niet bij de vier beste keepers van Nederland hoort. "Je moet altijd leveren en dat heeft hij zeker aan het begin van dit seizoen niet gedaan. In ieder geval niet zoals de vier anderen. Als je een bal stopt, wil dat nog niet zeggen dat je een goede keeper bent. Er zijn meer teamfuncties die je moet uitvoeren. Daar kijken we naar, dat vergelijken we met de andere keepers en op basis daarvan nodigen we ze uit."

Daarbij had Van Gaal nog een reden om voor enkele andere namen te kiezen. "Ik wilde spelers leren kennen. Het moet niet zo zijn dat ik in november een speler uitnodig die ik nog niet eerder gecoacht heb." Een positieve noot is dat zijn WK-kansen zeker nog niet verkeken zijn. "Hij verkeert niet in z'n grootste vorm en we willen nu ook de andere keepers zien. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat hij uitgesloten is voor het WK."

Lees meer over
Oranje Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties