"Je maakt mij niet wijs dat Pasveer een betere keeper is dan Bijlow"

"Je maakt mij niet wijs dat Pasveer een betere keeper is dan Bijlow"

De beslissing van bondscoach Louis van Gaal om doelman Justin Bijlow niet op te roepen voor Oranje, heeft tot veel onbegrip geleid. De doelman van Feyenoord zit niet in de beste vorm van zijn leven, maar zou op zijn minst deel moeten uitmaken van de selectie. Dat was zondag de gedeelde mening van de analisten bij Studio Voetbal.

Rafael van der Vaart sprak in het verleden al uit in Bijlow de ideale eerste keeper te zien. "Dat vind ik nog steeds. Dat hij niet is opgeroepen, vind ik raar en had ik niet verwacht. Hij is fit en keept prima. Hij heeft een paar foutjes gemaakt, maar dat wil toch niet zeggen dat je er meteen niet meer bij zit? Maken die andere keepers dan wel een zekere indruk? We hebben op dit moment niet één uitgesproken nummer 1. Dan ben je als coach toch zoekende."

Ook Jeroen Stekelenburg was verbaasd door het ontbreken van Bijlow. "Hij zat bij de voorselectie, dus was toen kennelijk nog in beeld. Daarna maakt hij die fout in Rome, dat kan gebeuren. Maar dit is wel gek. Het leek een strijd tussen Cillessen en Bijlow wie de eerste keeper zou worden - een jaar geleden was Bijlow nog eerste keeper. En nu worden er vier geselecteerd en zit hij er niet bij. Het lijkt mij heel sterk dat hij de nummer vijf is."

De verslaggever van de NOS denkt dan ook niet dat Van Gaal de nu opgeroepen keepers - Jasper Cillessen, Remko Pasveer, Andries Noppert en Mark Flekken - per se de vier beste opties vindt. "Ik denk dat hij veel meer kijkt naar bepaalde taken voor verschillende keepers. Over Noppert gaat het verhaal dat hij die als potentiële penaltykiller ziet en Pasveer is met zijn routine en leeftijd misschien iemand die hij heel goed van de bank ziet komen."

Pierre van Hooijdonk kon zich echter totaal niet in die redenatie vinden en nam het op voor Bijlow, die hij graag ten koste van Pasveer in de selectie zou zijn. "Pasveer is een keeper van 38. Hij keepte bij Heracles, Go Ahead en Vitesse, was reserve bij PSV en kwam ook als reserve bij Ajax binnen. Dat zou nu ineens de eerste keeper moeten zijn? Je hebt met Bijlow een potentiële topkeeper en die laat je thuis... Het enige dat je hem over de afgelopen jaren kunt verwijten is dat hij te vaak geblesseerd is geweest. Maar je gaat mij niet wijsmaken dat Pasveer een betere keeper is dan Bijlow."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties