Van Eersel niet onder de indruk: ''Dat vond ik een beetje misplaatst''

Een regenachtige donderdagavond in De Kuip was het decor van een onverwacht affiche in de halve finale van de KNVB Beker. De omstandigheden waren, achteraf bezien, tekenend voor het spel van Feyenoord. Een ongekend afzichtelijke prestatie in de eerste helft werd gekarakteriseerd door slap en rommelig spel. In de tweede helft probeerden de Rotterdammers zich te vermannen, wat uiteindelijk leidde tot een overwinning. Toch was ook toen het spel niet om over naar huis te schrijven.

Dit zagen de commentatoren van Radio Rijnmond ook. In hun Podcast Feyenoord beschreven zij het meelijwekkende optreden van de thuisploeg. Dennis van Eersel trapt af: ''Het was heel slecht, vooral in de eerste helft. Het was eigenlijk schandalig wat Feyenoord liet zien. Dekken op twee meter afstand, inspeelpasses die niet aankwamen. Het was echt door de ondergrens zakken. Uiteindelijk is het voor Feyenoord gelukkig goed afgelopen.''

Zijn collega, Dennis Kranenburg, vervolgt het relaas. ''Er was in de eerste helft maar één speler die een voldoende scoorde, dat was Minteh. Die zorgde nog wel voor wat dreiging. Je ziet dat Groningen het Feyenoord best lastig kon maken. Ze kwamen terecht op voorsprong. Na rust wordt er gewisseld en dan zie je dat Feyenoord meer dreiging heeft en Groningen moest echt achteruit.''

Na de klaagzang gaat men over op het meest positieve moment van de avond. De bevestiging dat er geen verlenging gespeeld hoefde te worden, was toch een enorme opluchting. Het doelpunt van Ondřej Lingr zorgde daarvoor. ''Het was echt een spitsengoal van Lingr. Hij tikte hem goed binnen. Ik vond het mooi dat er bij hem iets loskomt. Hij rende daarna gelijk heel het stadion door en gooide zijn shirt uit. Het is natuurlijk wel maar de 2-1 tegen FC Groningen'', aldus Kranenburg.

Die reactie van Lingr stootte Van Eersel juist tegen de borst. ''Ik had er echt de pest in na de eerste helft. Ik vond het zo ondermaats wat Feyenoord liet zien. Tuurlijk vind ik het mooi dat het nog goed kwam, want ik heb al paar keer verslag mogen doen van de bekerfinale. Dat is echt een mooie dag, eigenlijk een mooie week. Maar na de manier waarop had ik een beetje schaamte. Om heel blij te doen dat vond ik een beetje misplaatst.''

Tot slot gaat men in de uitzending in op de oorzaken voor het slechte spel van de ploeg van Arne Slot. ''Als je gaat kijken wat je als achtervang hebt zeker met de afwezigen van vandaag doe je wel echt een stap terug. Het gaat over de zwaarte van de wedstrijden. Na de 120 minuten in Rome, waar je ook nog eens een slecht resultaat meeneemt, en daarna een moeizame wedstrijd in Almere. Dat speelt wel mee'', concludeert Kranenburg begripvol.