Van den Belt: "Misschien heb ik het een beetje onderschat"

Van den Belt: "Misschien heb ik het een beetje onderschat"


Ook de laatste uitwedstrijd van het seizoen heeft Feyenoord gewonnen. Het elftal van Arne Slot heeft op basis van de statistieken volledig terecht de drie punten gepakt, maar de Rotterdammers hadden hier wel behoorlijk wat moeite mee. Twee keer kwam NEC terug van een achterstand en uiteindelijk scoorde Ayase Ueda pas in de slotfase het winnende doelpunt.

Hoe Thomas van den Belt de middag heeft beleefd? "Heel warm! Die 0-1 voorsprong kort voor rust was heel lekker. Dat we dan gelijk na rust een tegengoal krijgen, is wel heel vervelend. Daarna hebben we ons wel herpakt en komen we goed op 1-2. Dat we dan tegen tien man weinig kansen krijgen en ook nog op 2-2 komen, dat is ook wel vervelend. Het zegt ook wat over ons dat we dan de 2-3 scoren."

Is juist het feit dat Feyenoord alsnog de overwinning over de streep trekt tekenend voor dit seizoen? "In de tweede seizoenshelft wel. In de eerste seizoenshelft denk ik dat het tegen zat en misschien dat we op bepaalde momenten iets minder speelden en daardoor wedstrijden niet over de streep konden trekken, maar in de tweede seizoenshelft zijn we aardig bezig. Volgens mij zijn we bijna twintig wedstrijden op rij nu ongeslagen. Dat zegt ook wel iets over ons en daar kunnen we mee verder naar volgend seizoen."

Van den Belt begon zelf in de basis en dat kwam vooral doordat Quinten Timber en Antoni Milambo geblesseerd zijn. "Ik was niet verrast. Quinten ging er geblesseerd af, dus ik wist wel dat dit kon gebeuren. Het is wel fijn om je naam dan op het bord te zien staan. Het ging prima, paar goede balcontacten en voor de goal die kopbal uit de corner was jammer. Ik heb er wel een goed gevoel over."

Ontwikkeling
Voor de middenvelder is het zijn eerste seizoen bij Feyenoord en de stap was heel goed voor zijn ontwikkeling, zo ziet hij zelf in gesprek met ESPN. "Je hoopt altijd op meer minuten en je wil alles spelen. Ik denk dat dat ook kon gebeuren als ik in die fase niet geblesseerd was geraakt, alleen ook dat hoort erbij. Het is sowieso aanpassen want je komt vanuit de eerste divisie. Misschien heb ik het een beetje onderschat, maar ik ben wel heel veel beter geworden op voetballend en fysiek gebied."

"Ik heb ook veel concurrentie, dus het is goed voor mij om daarmee te concurreren. Ik ben veel beter geworden, alleen dat is nog niet echt te zien omdat ik niet zoveel minuten maak." Van den Belt krijgt ook naar de groei van Thomas Beelen. "Hij heeft fysiek een andere bouw waardoor hij dat makkelijker voor elkaar kan boksen. Het is ook, denk ik, een iets makkelijkere positie om in het elftal te groeien, dus dat is van hem knap. Daar hou ik me ook wel een beetje aan vast."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties