Van den Belt kopt PEC Zwolle naar de Eredivisie

Het zat er al een behoorlijke tijd aan te komen, maar vanavond heeft PEC Zwolle de promotie naar de Eredivisie eindelijk veiliggesteld. Het 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Almere City was genoeg om zeker te zijn van een plek bij de eerste twee.

Voor Feyenoord natuurlijk goed om te weten tegen welke promovendi zij volgend jaar zullen spelen, maar helemaal als een toekomstig Feyenoorder een cruciale rol speelt. Thomas van den Belt scoorde namelijk de gelijkmaker in de 74e minuut.

Drie minuten nadat Almere City op voorsprong was gekomen, knikte Van den Belt de bal zuiver in de korte hoek. Hij liet daarmee niet alleen de doelman kansloos, maar zorgde ook voor een vreugde explosie bij de meegereisde fans.

Het doelpunt betekende voor Van den Belt alweer zijn 16e doelpunt van het seizoen. Daarnaast heeft hij ook nog eens acht assists achter zijn naam staan. Het is dus niet overdreven om te stellen dat de geboren Zwollenaar een buitengewoon grote rol heeft gespeeld in de promotie, vooral omdat hij als controlerende middenvelder speelt.