Van Bronckhorst klaar voor Europa League-finale

Van Bronckhorst klaar voor Europa League-finale

Het is matchday voor Giovanni van Bronckhorst! De oud-Feyenoorder neemt het met Rangers FC op tegen Eintracht Frankfurt in de finale van de Europa League. Woensdagavond om 21:00 uur is de aftrap in Sevilla. Van Bronckhorst verwacht twee teams die aan elkaar gewaagd zijn.

''Zij kegelden Barcelona en West Ham United uit het toernooi’’, begint Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. ''Maar wij versloegen in de knock-outfase Rode Ster Belgrado, Borussia Dortmund, Sporting Braga en RB Leipzig. Geen gek rijtje toch? Mijn ploeg blijft altijd gaan, opgejaagd door onze supporters.''

Van Bronckhorst ziet overeenkomsten met Feyenoord. ''Ja, dat is een gelijkenis met Feyenoord. Dat na onze finales tegen Eintracht Frankfurt en Hearts straks Feyenoord ook nog de Conference League-finale speelt, maakt het allemaal nog eens extra bijzonder. Al heb ik geen invloed gehad op de prestaties van Feyenoord natuurlijk.'' Van Bronckhorst liet wel Tyrell Malacia, Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Orkun Kökçü debuteren.

''Maar ze zaten toen allemaal nog in een andere fase, kwamen net kijken'' vertelt Gio. ''Natuurlijk hoop ik dat Feyenoord die finale wint van AS Roma. Mijn vader gaat kijken in Tirana. Toen wij de finale hadden bereikt, kwam mijn manager Guido Albers aanlopen en hij had Arne Slot op FaceTime. De verbinding was slecht, maar we hadden allebei de finale gehaald, een geweldige avond..''

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties