'Slot volgt advies Van Bronckhorst en plant trainingskamp voor finale'

'Slot volgt advies Van Bronckhorst en plant trainingskamp voor finale'

Feyenoord zal voorafgaand aan de finale van de Conference League op 'mini-trainingskamp' gaan. Op 18 mei zal de selectie afreizen naar het Portugese Lagos, om zich daar optimaal te kunnen voorbereiden op de kraker tegen AS Roma. Dat meldt Voetbal International maandagochtend.

De trainer van Feyenoord zou tot dit besluit zijn gekomen na een telefoontje met voormalig succescoach Giovanni van Bronckhorst. Hij belegde in 2018 een klein trainingskamp om zich met Feyenoord in alle rust voor te kunnen bereiden op de - uiteindelijk gewonnen - bekerfinale tegen AZ. Achteraf vertelt hij dat hij dat een jaar eerder in aanloop naar de kampioenswedstrijd in 2017 ook al wilde toen. Toen bleek het echter te kort dag om dat te regelen.

Van Bronckhorst heeft Slot dus geadviseerd dat een korte trip voorafgaand aan een belangrijke wedstrijd 'helend kan werken'. "Met z'n allen er even uit. De hele staf mee, goede trainingen afwerken, maar ook tijd voor ontspanning. Dat werkt gewoon", zegt Gio daarover in gesprek met VI. "De spelers hebben dat toen als heel fijn ervaren, omdat je in alle rust naar zo'n wedstrijd kan toeleven. Ik kan me voorstellen dat het een zwaar seizoen is geweest, dus dat Feyenoord dit nu gaat doen, begrijp ik heel goed. Je bent weer fris, fit en gefocust."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties