Gio: "Feyenoord blijft mijn grote liefde, daar kan geen club tegenop"

Gio: "Feyenoord blijft mijn grote liefde, daar kan geen club tegenop"

Terwijl Feyenoord vanavond op bezoek gaat bij Slavia Praag, staat clubicoon Giovanni van Bronckhorst voor zijn eerste wedstrijd met Rangers FC. In aanloop naar zijn debuut in Schotland ging de NOS op bezoek bij Van Bronckhorst, waarbij ook zijn andere grote liefde uiteraard niet onbesproken kon blijven.

Met Rangers, de club waar Van Bronckhorst tussen 1998 en 2001 al als speler actief was, komt de trainer bij een grote club terecht. Een soortgelijke club als Feyenoord, zo vindt hij zelf. "Ik heb al voor een grote club als Feyenoord gewerkt, een club met veel drukt", begon hij over zijn nieuwe uitdaging. "Rangers en Feyenoord zijn daarin vergelijkbaar. Hopelijk kan ik hier dezelfde successen brengen."

Voor Van Bronckhorst staat er direct een belangrijke debuutwedstrijd op het programma. Terwijl Feyenoord op bezoek is bij Slavia Praag, moet Rangers thuis winnen van de andere ploeg uit de Tsjechische hoofdstad - Sparta Praag. "We zitten allebei in een goede positie. Feyenoord nog net iets beter gezien de stand, maar we kunnen met een goed resultaat ook verder in de Europa League. Het is een mooi moment voor mij om de fans weer te zien en te voelen. Daar kijk ik enorm naar uit."

Grote liefde
Uiteraard voelt Van Bronckhorst nog veel bij de Schotse club. Als hij echter zou moeten kiezen tussen Feyenoord en Rangers, is de keuze snel gemaakt. "Feyenoord blijft natuurlijk mijn grote liefde. Daar kan geen club tegenop. Met Feyenoord ben ik opgegroeid. Dat is iets speciaals en dat zal altijd zo blijven."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties