Van Beek inzetbaar tegen Feyenoord; Wålemark moet geduld hebben

Van Beek inzetbaar tegen Feyenoord; Wålemark moet geduld hebben

SC Heerenveen kan tegen Feyenoord weer beschikken over Sven van Beek. De centrale verdediger kampte met een achillespeesblessure en moest daardoor sinds januari revalideren. Van Beek behoort tegen zijn voormalige werkgever weer tot de wedstrijdselectie. Komende zaterdagmiddag staat het duel tussen Feyenoord en de Friezen in de agenda.

"Voor Sven zijn dit belangrijke stapjes, hij is zo lang geblesseerd geweest. Hij heeft de wedstrijd goed verteerd," vertelt trainer Kees van Wonderen, na de oefenwedstrijd van SC Heerenveen tegen Heracles Almelo, in gesprek met de Leeuwarder Courant. Van Beek speelde 153 officiële duels voor Feyenoord. De verdediger begon in de D-pupillen bij de Feyenoord Academy en doorliep vervolgens alle jeugdteams, voordat hij in het seizoen 2012-2013 in de bekertopper tegen PSV mocht debuteren onder trainer Ronald Koeman.

Terwijl er goed nieuws is over Van Beek, is Patrik Wålemark nog niet inzetbaar. De Zweed is door Feyenoord voor één seizoen verhuurd aan SC Heerenveen en moet zijn officiële debuut voor de nummer acht van de Eredivisie nog maken. "Patrik moet eerst alle oefeningen probleemloos kunnen meedoen. Dat is nu nog niet het geval. We moeten nog even geduld met hem hebben," vertelt Van Wonderen. Oud-Feyenoorder Denzel Hall is wel gewoon beschikbaar voor SC Heerenveen. De verdediger heeft zijn debuut in de basis nog niet gemaakt en kwam de afgelopen vier wedstrijden telkens als invaller binnen de lijnen.

Lees meer over
Sven van Beek Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties