Van Basten: ''Met Geertruida was het beter gegaan''

Van Basten: ''Met Geertruida was het beter gegaan''

Lutsharel Geertruida heeft tot nu toe slechts zeventien minuten gespeeld op het EK in Duitsland. De verdediger van Feyenoord zat tegen Polen de gehele wedstrijd op de bank en kreeg tegen Frankrijk in de tweede helft speeltijd. Analist en oud-voetballer Marco van Basten had vooral tegen de Fransen gekozen voor Geertruida.

"Je wist dat Mbappe niet speelde en dat Griezmann de beste speler zou zijn," begint Van Basten zijn uitleg op de NOS. "Griezmann was de gevaarlijke speler en die stond op de tien positie achter de spitsen te spelen. Daar had je dan in mijn optiek goed met Geertruida kunnen spelen in de punt naar achteren. Dan had je Griezmann makkelijk kunnen verdedigen."

Geertruida had dan de sterspeler van de Fransen de gehele wedstrijd moeten bewaken. "Griezmann ging constant over de verdediging heen. Nu was hij heel vaak volledig vrij en dat ging niet goed. Het middenveld vond ik niet sterk acteren moet ik zeggen. Ik denk dat het met Geertruida, Schouten en Reijnders beter was gegaan. Simons was sowieso niet lekker in vorm en dan staat het in ieder geval defensief goed."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties