Uitblinker Burger droomt: "Daarvoor ben ik deze kant op gekomen"

Uitblinker Burger droomt: "Daarvoor ben ik deze kant op gekomen"

Wouter Burger vertrok in de zomer van 2021 bij Feyenoord en kwam de afgelopen jaren in actie voor FC Basel. In Zwitserland ontwikkelde de defensieve middenvelder zich verder en kwam hij met zijn club tot de halve finale van de Conference League. Afgelopen zomer was het tijd voor een vervolgstap in de carriere van Burger. Hij vertrok naar Stoke City, waar de oud-Feyenoorder momenteel vecht tegen degradatie.

"Ik heb doelen en mijn allergrootste doel is de Premier League halen", vertelt Burger tegenover het Algemeen Dagblad. De middenvelder stond al in het vizier van clubs op het hoogste niveau van Engeland, maar een tussenstap in het Championship voelde als de juiste keuze. "Een ideale leerschool om het Engelse voetbal onder de knie te krijgen en ook fysiek te groeien."

Of die tussenstap echt de juiste keuze is gebleken, moet zich later uitwijzen. Burger maakt veel indruk bij de Engelse club en wordt omarmd door de supporters, maar ondertussen vecht Stoke City wel tegen degradatie, terwijl promotie juist de doelstelling was. "Ik geef op het veld gewoon alles wat ik heb, en ik denk dat dat goed overslaat op de supporters. Ook in combinatie met het voetbal dat ik tegenwoordig op de mat leg."

Tot nu toe kende Burger geen eenvoudige carrière. Bij Feyenoord brak hij door als jeugdspeler en speelde hij 16 wedstrijden in het eerste elftal, maar onder Jaap Stam en Dick Advocaat was het geen stabiele periode en kon hij niet rekenen op een vaste basisplaats. Uitleenbeurten aan Excelsior en Sparta liepen wegens Covid-19 en een andere visie ook nergens op uit. Het was een opeenstapeling van verschillende dingen wat Burger uiteindelijk deed besluiten te vertrekken. "Ik wilde een herstart maken in het buitenland en bij FC Basel kreeg ik die mogelijkheid. Het project sprak me aan. Ik belandde in een groep met veel jonge spelers, bij een club die hunkerde naar de successen van weleer."

Lees meer over
Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties