Ueda trefzeker bij overwinning Japan op Duitsland

Ayase Ueda nam het zaterdagavond met Japan op tegen Duitsland. De spits was zelf in de 22ste minuut trefzeker en won de oefenwedstrijd uiteindelijk met 1-4. Voor de Feyenoorder was het zijn zestiende interland in het shirt van zijn thuisland.

In een vermakelijke oefeninterland stond Japan al na elf minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Junya Ito. Het balbezit van Duitsland werd echter al snel uitbetaald in een gelijke stand. Leroy Sané schoot zijn land in de negentiende minuut op 1-1. In de 22e minuut liet Ueda zien waarom hij een spits is, door dankzij zijn geweldig reactievermogen de bal binnen te tikken.

Voordat de Feyenoorder in de 59ste minuut gewisseld werd, kreeg hij nog een grote kans op de 1-3, maar doelman André ter Stegen liet zijn kwaliteit zien. Zowel de 1-3 en 1-4 vielen uiteindelijk in de slotfase dankzij Takuma Asano en Ao Tanaka. Aanstaande dinsdag komt Japan weer in actie. In de Cegeka Arena (het stadion van RKC Genk) neemt Ueda het vriendschappelijk op tegen Turkije.

Op zondag komen veel Feyenoorders in actie met hun nationale elftal. Om 4:00 uur komt Santiago Gimenez in actie met Mexico tegen Australië, het Nederlands Elftal speelt om 20:45 uur tegen Ierland, Ondřej Lingr reist met Tsjechië af naar Hongarije en Yankuba Minteh speelt om 21:00 uur met Gambia een hele belangrijke wedstrijd voor de Africa Cup tegen Congo. Op maandag komen Dávid Hancko en Luka Ivanusec in actie met Slowakije en Kroatië.

Japan: Osako; Tomiyasu, Itakura, Sugawara, Ito; Ito, Endo, Morita; Kamada, Ueda, Mitoma.
Duitsland: Ter Stegen; Kimmich, Süle, Rüdiger, Schlotterbeck; Can, Wirtz, Gündogan; Sané, Havertz, Gnabry.