Jahanbakhsh schiet Ueda terug naar Feyenoord en gaat naar halve finale

Alireza Jahanbakhsh heeft er met Iran voor gezorgd dat Ayase Ueda terugkeert naar Feyenoord. In de kwartfinale van de Asian Cup namen de Feyenoorders het tegen elkaar op met hun nationale elftal. Na een spannende wedstrijd verloor Japan uiteindelijk met 2-1. De rechtsbuiten van Feyenoord besliste de wedstrijd persoonlijk door in de absolute slotfase een penalty te scoren.

Nadat in de groepsfase Palestina (4-1), Hongkong (0-1) en de Verenigde Arabische Emiraten (4-1) al werden verslagen, is Japan na Syrië het tweede team dat verliest van Iran in de knock out fase. Japan kwam in de 28ste minuut nog op voorsprong, maar in de tweede helft werd Iran de baas over de wedstrijd. In de laatste minuut van de wedstrijd schoot Jahanbakhsh via een penalty Iran naar de halve finale. Bij de gelijkmaker was de aanvoerder van Iran ook al belangrijk door een voorassist te geven

Jahanbakhsh zal het in de halve finale aanstaande woensdag om 16:00 uur opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Qatar en Oezbekistan. De andere halve finale wordt dinsdag gespeeld en gaat tussen Jordanië en Zuid-Korea. De finale is zaterdag 10 februari om 16:00 uur.

Einde avontuur Ueda
De tweede spits van Feyenoord zal na de nederlaag terugkeren naar Rotterdam. Om in de kwartfinale van de Asian Cup te komen moest Ueda met Japan de 'lastigere' route afleggen. In de groepsfase werd namelijk met 2-1 verloren van Irak, waardoor de Japanners in de achtste finale een groepswinnaar troffen. Bij de start van de knock out fase werd Bahrein echter redelijk eenvoudig (1-3) verslagen, net zoals dat in de groepsfase gebeurde met Indonesië (3-1) en Vietnam (4-2). De Feyenoorder zelf heeft een prima toernooi gespeeld. De laatste drie wedstrijden begon hij allemaal in de basis en in totaal staat hij al op vier doelpunten. Alleen Aymen Hussein (Irak) wist op het toernooi voorlopig meer te scoren dan Ueda.

Iran 🇮🇷: Beiranvand; Rezaeian, Kanaani, Khalilzadeh, Mohammadi; Ghoddos, Ezatolahi; Jahanbakhsh, Ebrahimk, Mohebi; Azmoun.
Japan 🇯🇵: Suzuki; Maikuma, Itakura, Tomiyasu, Ito; Maeda, Endo, Morita; Doan, Ueda, Kubo.