Jahanbakhsh wint van Syrië en treft Ueda in kwartfinale Asian Cup

Alireza Jahanbakhsh heeft zijn basisplaats op de Asian Cup bij Iran beloond met een overwinning en zal nog een aantal dagen langer afwezig zijn bij Feyenoord. Met Iran versloeg de aanvaller van de Rotterdammers zijn tegenstander Syrië echter pas na strafschoppen.

Zelf kwam Jahanbakhsh woensdagavond 74 minuten in actie en was hij niet betrokken bij een doelpunt. Na reguliere speeltijd stonden beide teams op gelijke hoogte dankzij twee penalty’s. Namens Iran wist de topspits Mehdi Taremi vanaf de stip te scoren en in de 64ste minuut schoot Omar Khribin Syrië weer op gelijke hoogte. Ondanks dat Taremi in de blessuretijd een domme tweede gele kaart pakte, wist Iran het vol te houden tot de strafschoppen en werd de kwartfinale van het Aziatisch Kampioenschap behaald.

In die kwartfinale zal Jahanbakhsh het opnemen tegen het Japan van Ueda. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 3 februari om 12:30 uur. De eventuele halve finale wordt gespeeld op 7 februari en de finale is op 10 februari om 16:00 uur.

Iran 🇮🇷: Beiranvand; Shoja, Hajsafi, Ramin, Cheshmi; Ezzatolahi, Ghayed; Ghoddos, Jahanbakhsh; Azmoun, Taremi
Syrië: 🇸🇾: Madanieh; Alajaan, Ousou, Krouma, Oues; Ham, Ramadan, Khrbin, Elias, Hesar; Alaswad.