Malacia: ''Ik kijk mijn wedstrijden altijd terug''

Malacia: ''Ik kijk mijn wedstrijden altijd terug''

Tyrell Malacia was in de kwartfinale van het EK de absolute uitblinker bij Jong Oranje in de wedstrijd tegen titelfavoriet Jong Frankrijk. De verdediger is opvallend uitgesproken. "Nu moeten we dit EK pakken ook.''

Al was de voorbereiding naar het jeugd-EK toe voor Malacia niet optimaal met twee optredens als rechtsachter in de laatste wedstrijden van Feyenoord. "Mentaal was dat best lastig. Ik dacht ook: een paar vrije dagen om de batterij op te laden was nu best lekker geweest", aldus Malacia in het Algemeen Dagblad. Maar het EK voor Jong Oranje kwam gelijk na de succesvolle play-offs voor Europees voetbal van de Rotterdammers.

Tijdens het EK zou Malacia normaal gesproken stand-in zijn voor Mitchel Bakker, die regelmatig linksachter speelt bij poenclub Paris Saint-Germain. Malacia: "Ik heb er in de poulefase niet met de pet naar gegooid. Tegen Hongarije viel ik goed in. En ik had de omschakeling in Zeist snel gemaakt. Ik zag het als een trainingskamp. Goed eten, trainen en slapen." Bondscoach Erwin Van de Looi weet inmiddels ook wat hij aan kuitenbijter Malacia heeft. "Tyrell is altijd cool. Als we het over stoïcijns hebben, doet hij ook aardig mee."

Malacia zelf blijft bescheiden. "Het ging wel lekker, maar ik heb tijdens de wedstrijd altijd een paar mindere momenten die ik onthoud. Ik kijk mijn wedstrijden altijd terug en krijg dat vaak wel bevestigd. We wisten van de individuele klasse van Frankrijk, maar ook dat zij als team niet echt goed stonden. We zeiden ook dat wij hoe dan ook hecht zouden blijven. Dus ook niet zeuren bij een tegengoal. Dat hebben we gedaan."

Lees meer over
Tyrell Malacia Jong Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties