''Het is begrijpelijk dat ze bij Feyenoord blij met hem zijn''

''Het is begrijpelijk dat ze bij Feyenoord blij met hem zijn''

Justin Bijlow keepte een uitstekende wedstrijd tegen Jong Frankrijk. De doelman was in de kwartfinale van het EK onder 21 enorm belangrijk voor Jong Oranje. Na afloop van de wedstrijd kreeg Bijlow dan ook diverse complimenten over zijn spel. Ibrahim Afellay ziet een doelman met veel zelfvertrouwen.

''Bijlow keepte heel goed. Datgene was hij moest doen, heeft hij uitstekend gedaan'', begint Afellay in gesprek met de NOS. ''Hij pakt de bal fantastisch bij de eerste doelpoging van Frankrijk. Hij kwam er met overtuiging uit en hij heeft hem, daar gaat het om. Het is een jongen die heel veel vertrouwen uitstraalt. Er staat absoluut iemand. Het is begrijpelijk dat ze bij Feyenoord blij met hem zijn. Het is natuurlijk belangrijk dat hij dit niveau over een langere periode kan laten zien.''

''Zeker! Het is in potentie de beste keeper van de jonge generatie'', begint analist Theo Janssen. ''Het was niet voor niks dat we onszelf vooraf afvroegen of hij niet mee moest met het Nederlands Elftal. Als hij een heel seizoen fit was geweest, was die roep misschien nog groter geweest.'' Afellay begrijpt de keuze om Bijlow mee te nemen met Jong Oranje. ''Voor hem is dit prima. Hij kan het nu op het hoogste podium aan heel Europa tonen. Dat is voor Feyenoord fantastisch. Met het Nederlands Elftal had hij niet gespeeld en moest hij dit missen.''

Malacia
Afellay is ook lovend over de verdediger van Feyenoord. De oud-voetballer merkt wel op dat Malacia zich moet verbeteren in het meevoetballen. "Dat leer je door het te ervaren, door vaak in die situaties te komen. Hij heeft nog wel de leeftijd dat hij zich daarin kan ontwikkelen. Hij is supersnel en ook super agressief. Als hij het voor elkaar kan krijgen dat hij de rust houdt, en niet met 120 kilometer per uur al zijn acties wil uitvoeren, dan heeft hij echt alles."

Lees meer over
Tyrell Malacia Justin Bijlow Jong Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties